Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzička radionica za decu „U ritmu Afrike“

AUTOR: CityMagazine 10 Feb, 2021
Muzička radionica za decu „U ritmu Afrike“

Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Dečijim orkestrom Muzika cveta organizuje muzičku radionicu U ritmu Afrike za decu uzrasta 7-14 godina u trajanju od 20. februara do 19. juna 2021. Rok za prijavljivanje je ponedeljak, 15. februar.

Cilj programa je da se deca – kroz igru, interakciju i sviranje muzičkih instrumenata – upoznaju sa muzikom i kulturama afričkih zemalja. Pored audio i video materijala koje će predavači koristiti na časovima, jedan od časova biće posvećen  đembeu – afričkom bubnju! U saradnji sa Igorom Vincetićem, gostujućim muzičarem, deca će na licu mesta čuti „govor“ bubnja i sami se oprobati na ovom instrumentu. Po završetku muzičke radionice polaznici će nastupiti na koncertu posebno pripremljenom za veliku binu Afro festivala koji okuplja brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Radionicu vodi Ana Strugar, muzički pedagog i izvođač u oblasti klasične i džez muzike, zajedno sa Draganom Miškovićem, istoričarem umetnosti i dugogodišnjim kustosom Muzeja afričke umetnosti.

Muzička radionica počinje 20. februara, a završava se 19. juna i namenjena je svim učenicima osnovnih škola, sa i bez prethodnog muzičkog predznanja. Instrumenti su obezbeđeni, a rok za prijavu je ponedeljak, 15. februar.

Sve dodatne informacije i formular za prijavu možete naći ovde ili slanjem mejla na deciji.orkestar.muzika.sveta@gmail.com.

*U skladu sa epidemiološkim merama zaštite, broj mesta u grupi je ograničen, a upotreba zaštitnih maski tokom časa obavezna.