Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Online program za decu u Srpskoj dijaspori „Magic Serbia For Kids”

AUTOR: CityMagazine 15 Apr, 2021
Online program za decu u Srpskoj dijaspori „Magic Serbia For Kids”

Magic Serbia For Kids je novi online program za decu uzrasta od 5 do 12 godina u Srpskoj dijaspori, koja proteklih 30 godina postaje sve veće i veća. Cilj programa je da inspiriše, upozna i prenese ljubav prema srpskoj istoriji, kulturi i umetnosti na bajkovit i zabavan način. Program počinje 25. aprila, a prijavljivanje je u toku putem telefona (Viber, WhatsApp) +381 64 1956921, kao i mejl adrese office@beobalet.com.

Magic Serbia For Kids koncipiran je kroz 5 radionica, koje će se održavati svake nedelje od 10.00 u trajanju od sat vremena. Rad je online, putem platforme gde je ograničen broj dece u grupi. Svako dete će pre početka programa dobiti nastavni materijal za praćenje radionica, koji se sastoji od čarobne mape Srbije, baletske azbuke i slikovnih kartica.

Prva tema koju ovaj program predstavlja je Princeza Viola zarobljena na Čardaku ni na nebu ni na zemlji. U okviru ovog programa deca će upoznati glavnu junakinju – princezu Violu koja će ih uz pomoć svojih super moći, veštine, znanja i vere povesti u avanturu.

Kroz časove, radionice i online predstavu radimo jednu od najpoznatijih srpskih bajki, te upoznajemo geografiju Đerdapske klisure i Srebrnog jezera, slušamo muziku kompozitora Stevana Hristića i učimo istoriju i legende vezane za tvrđavu Golubac. Najavljujemo i specijalne goste koji će izvesti za decu koncerte iznenađenje kako bi sam doživljaj deci bio što upečatljiviji.

Svaka radionica ima posebnu temu koja se nadovezuje na sledeću, a konstrukcija svake radionice sastoji se od rada na baletu, glumi, horu, književnosti i muzici. Radionica počinje zajedničkim uvodom u temu, upoznavanjem materijala, zatim slede vežbe i zagrevanje, te baletske i scenske tehnike, koreografije, govorne vežbe, improvizacije i specijalni zadaci.

Princeza Viola zarobljena na Čardaku ni na nebu ni na zemlji

25.Apr 2021
Online