Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Thai Zone: Novi meni tajlandske kuhinje

Restoran koji nas je osvojio na prvi susret i prvi zalogaj, u (n)ovu godinu ulazi sa novim, proširenim menijem (do)dajući tako još pregršt povoda da upoznate magičnu tajlandsku kuhinju, istražite neke nove varijacije ukusa i otvorite sasvim nove gastro svetove.
Neveliki, ali zato vrlo dopadljiv prostor u novobeogradskom naselju Belvil u odnosu na našu prošlu posetu dobio je niz detalja koji su čitav ambijent učinili još autentičnijm i razigranijim, a nezaobilazan širok osmeh kompletnog tima restorana „Thai Zone” je onaj čaroban sastojak koji ovo mesto čini tako posebnim. Naravno, sve ovo možete i da poručite za dostavu, ali je naš predlog da naručite neku od famoznih ice tea kombinacija (sa mangom, kokosom, đumbirom…) i na miru prelistate efektan jelovnik koji odnedavno ima niz novih, vrlo uzbudljivih momenata.

Za početak, nikako ne propustite sasvim neobične Spicy Corn (pikantne hrskave kukuruzne ćufte), prolećne rolnice su sasvim drugačije od onih na koje ste navikli, a Satai piletina su ražnjići savršeno mekani i savršeno sočni u pratnji maštovitih soseva koje sami prave. U nastavku neka od supa jednostavno je must, teško je odlučiti da li je bolja nežna i kremasta Tom Kha sa kokosovim mlekom ili ljutkasta tradicionalna Tom Yum sa škampima.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Salate su takođe dobile značajno proširenje, za neki sledeći put ostala je Nam Tok sa svežom mint biftek fuzijom, kao i Cashew chicken sa indijskim orahom i Pad Kra Pow sa pikantnim svinjskim fileom i jajetom. Novitet u vidu karija sa ananasom i te kako je opravdao očekivanja savršenom simfonijom ukusa od slatkog do ljutog, dok je Pad Wun Sen doneo fino ukrštanje kristalnih rezanaca sa sočnom mariniranom piletinom. Pijane nudle u voku, škampi i losos u nekoliko verzija samo su deo inspiracije za nove posete, a u slatkom delu noviteti su tajlandski crni pirinač preliven kokosovim mlekom sa kriškama manga i nežna voćna pannacotta.

Više nego korektne cene, lucidne kreacije na tanjiru u svakom pogledu, od vizuelnog do simfonije ukusa na nepcima, a sve to u simpatičnom prostoru uz najavu bašte savršena su pozivnica za savršeno putovanje originalnim thai ukusima…

Najčitanije

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Najnovije - Zdravlje

Od ovog pića koža najbrže stari

Uvek treba paziti šta pijemo jer od pojedinih pića ostaju dugoročne posledice, te između ostalog, naša koža brže stari. Možemo…

Kako je najbolje da se grlimo?

Evropljani i ljudi poreklom sa Starog kontinenta izražavaju svoju bliskost sa drugima na način koji nije karakterističan baš za sve…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Evo kada bebe razvijaju smisao za humor

Novo istraživanje britanskih naučnika pokazalo je da se kod novorođenčadi smisao za humor razvija tokom prvog meseca života, a najranije…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

5 načina da se oslobodite potrebe za poređenjem sa drugima

Uvek možemo pronaći nekog kome bolje ide u životu nego nama, ko je bogatiji i bolje izgleda od nas. Postavlja…