Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Mnogi od nas ne mogu da zamisle letnju trpezu bez ribe spremljene na grilu. I dok su stanovnici primorskih mesta odavno savladali pripremu ovakvog obroka, ima i onih koji iznova ponavljaju iste greške, pa za ishod dobiju nedovoljno pečenu, presušenu ili raskomadanu ribu nakon termičke obrade na otvorenom. U redovima koji slede otkrijte četiri greške koje treba izbegavati, ako želite ukusnu gozbu sa prizvukom mora.
Nište dobro očistili roštilj
Nakon svake upotrebe roštilja trebalo bi pustiti da se ohladi do kraja, a potom ga temeljno oprati. U suprotnom, na rešetkama će ostati komadi zagorele hrane koja može promeniti ukus pečene ribe na roštilju, ali vam i stvarati probleme prilikom termičke obrade i okretanja. Važno je i da rešetke budu dobro zagrejane pre nego što na njih stavite ribu.
Niste dobro osušili ribu
Najbolje je ispeći svežu ribu na roštilju, no na užarenu rešetku možete da stavite i prethodno smrznute plodove. Pre termičke obrade važno je da dobro odledite ribu i posušite sav višak vode s njene površine.
Niste dobro odabrali ribu
Roštilj voli masniju ribu s čvršćim mesom poput: tune, potočne pastrmke, brancina i orade, koja nije osetljiva na toplotu i okretanje. Delikatniju ribu bolje je umotati u aluminijumsku foliju sa začinskim biljem i tako ispeći na roštilju. Znaćete da je riba gotova kada se njeno „meso“ odvaja od kosti.
Niste kupili gril rešetku za ribu
Ako niste sigurni kako će se kupljena ili ulovljena riba ponašati u dodiru s visokim temperaturama, a ne želite da vam se raspadne prilikom okretanja – poslužite se gril rešetkom za ribu. Ovo je malo kućno pomagalo napravljeno baš da vam pomogne da održite ribu u jednom komadu tokom pečenja na roštilju.
Izvor: Punkufer.rs
Naslovna fotografija: Elle Hughes / Unsplash
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…
Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…
Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…
U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…
Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…
Svesni smo činjenice da cene mnogih potrepština rastu, a kako je hrana nešto bez čega ne možemo, poskupljenje namirnica je…
Prema nauci, nije dobro biti budan nakon ponoći. Istraživači kažu da mozak noću ne radi tako dobro kao danju i…
Iako se među laicima već godinama može čuti kako su ugljeni hidrati praktično beskorisni i kako samo goje, to nije…
Često smo u zabludi da ćemo nakon dana sunčanja na plaži ili bazenu dobiti lep preplanuli ten, a često se…
Hobiji su nešto što volimo i od čega ne očekujemo puno zauzvrat, a što nas ispunjava i samim tim, predstavljaju…
Ne postoji ništa prirodnije od žudnje za nečim, ali ponekad glad ide ruku pod ruku s psećim raspoloženjem. Kad nam…