Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Umeće u ukusu ostaje zapisano

Generacije naših predaka su uspevale da očuvaju ono što najbolje umeju, prenosile svoja znanja budućim generacijama koje ih vešto kriju od zaborava i neprekidno ih unapređuju. Recept koji su za sobom ostavile je lični pečat u kome su pomirena iskustva šest generacija, posvećenost i rad vrednih i umešnih ljudi. To je recept, koji obavezuje da se nikada ne odustane od onoga što se najviše voli i što se najbolje radi.

Dobro je poznato da je za pripremu ukusne hrane potrebno mnogo truda, umešnosti i iskustva. U Zlatiborcu se te vrednosti poštuju i od njih se ne odstupa. Upravo je to razlog što se nikada ne uzmiče pred kompromisima, pa se tako Zlatiborac proizvodi, isključivo, dime na bukovom drvetu. Bukovo drvo sa sobom nosi duh prošlog vremena, a meso koje se na njemu dimi ima karakterističan ukus koji se voli i sa bližnjima deli.

Umeće koje su nesebično podelili naši preci, nije samo veština u pravljenju najboljih komada od mesa, već je to i ljubav koju porodica neguje i daruje. Tu ljubav Zlatiborac čuva u sebi i, zahvaljujući njoj, vrata toplog doma su uvek otvorena za sve dobronamerne goste. Zbog toga se svaki proizvod sa ponosom nudi svima, a recept čuva za naredne generacije, dok je umeće zaveštano nasleđe koje se prenosi s kolena na koleno.

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Ovaj napitak smanjuje anksioznost za samo nedelju dana

Svi znamo da je magnezijum veoma bitan za zdravlje i da ga treba unositi redovno bilo kroz hranu, bilo putem…

Najnovije - Zdravlje

Jelena Đoković: Kao dete sam jela samo meso i krompir

Jelena Đoković govorila je danas na Vikend media festivalu u Rovinju, a fokus je bio na njenoj humanitarnoj fondaciji i…

Koja temperatura se smatra groznicom? Kad lekari čuju da imate 38,3 – tek tad promene ploču

Većina ljudi misli da se telesna temperatura iznad 37 stepeni smatra groznicom, ali stručnjaci se baš i ne slažu sa…

Šta se dešava sa vašim telom kada legnete odmah nakon jela?

Nema ništa lepše od dremke posle ručka, zar ne? Sa druge strane, mnogi lekari savetuju da to nikako ne treba…

Zašto Dženifer Lopez nije mogla da pronađe dadilju za svoje blizance iako im je nudila ogromnu platu

Da usklađivanje poslovnih i porodičnih obaveza nije lako znaju svi, ali na primeru poznatih ličnosti to poprima jednu potpuno novu…

5 vrsta šefova za koje ne želite da radite

Niko ne želi da radi za lošeg šefa, niti da postane takav, ali ipak postoje neke njihove odlike koje se…

Ovo su prvi simptomi zaraze listerijom, evo posle koliko se javljaju ako ste jeli kontaminiranu hranu

Uprava za veterinu naredila je da se sa tržišta povuku Wudy proizvodi zbog prisustva bakterije listerija. Evo o kakvoj bakteriji…