Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo je najlakši način da uklonite masnu mrlju

AUTOR: CityMagazine 30 Oct, 2020
Ovo je najlakši način da uklonite masnu mrlju

Svakome od nas se desilo bar jednom da mu nešto masno ispadne na odeću ili tepih i stvori mrlju koju je naizgled nemoguće ukloniti. Verovatno ste i pokušavali na razne načine da poništite ili makar ublažite efekte mrlje, ali to nije uvek baš ostvarivo. Međutim, postoji jedan trik za koji verovatno niste znali.

Za efikasno uklanjanje masnih mrlja ne trebaju vam nikakve hemikalije, već je dovoljan samo – kukuruzni skrob. On može da se koristi ne samo u ishrani, već i u čišćenju odeće, tepiha i drugih zaprljanih površina. Prirodno je abrazivan, a ujedno i dobro upija, što su sve faktori koji olakšavaju borbu sa mrljama.

Još jedna dobra vest je da deluje i na mrlje koje su se već osušile, što znači da ga možete koristiti i naknadno, ako ga nemate u kući u trenutku nastanka mrlje. Može poslužiti i za čišćenje fleka od znoja i osvežavanje starog dušeka na kome su se pojavili žućkasti tragovi. Za sve to je dovoljno samo tri koraka:

  1. U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob i vodu u odnosu pola-pola, sve dok ne dobijete neku vrstu paste
  2. Namažite pastu na mrlju i ostavite da stoji preko noći. Možete i da ispod toga stavite neki ubrus ili tkaninu kako biste sprečili curenje, naročito u slučaju baš svežih mrlja.
  3. Ujutru prebrišite pastu suvom krpom ili drugom tkaninom i uživajte u rezultatu.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Unsplash