Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Sve što niste znali o kristalima

Dragi naši, ukoliko niste upoznati sa ulogom kristala u očuvanju zdravlja, za početak znajte da oni deluju na naše elektromagnetno polje i čiste negativnu energiju. Samim tim, oni potpomažu rad čakri, i možda je pravi trenutak da se detaljnije upoznate sa njima. Svakome od nas odgovara jedan kristal, mada ne nanose štetu ni ako nisu namenjeni našim potrebama u datoj fazi života. Kako bismo vam pomogli u odabiru, u nastavku smo ih razvrstali po bojama. Možda će vas neki od njih privući na prvi pogled, ali ipak pročitajte i opis, kako ne biste lutali u potrazi. Krećemo od roze kvarca, koji je pogadan za one koji žele da rade na svojim emocijama, pre svega kroz oprost, ljubaznost i ljubav prema sebi. Više detalja očekuje vas u narednim redovima…

1. Roze kvarc

Saosećanje i ljubaznost samo su neke od vrlina koje se jačaju upotrebom roze kvarca. On deluje umirujuće, a ukoliko se koristi tokom meditacije podstiče već spomenuto opraštanje i samosvest.

Santiago Urquijo / Getty images

2. Ćilibar

Kristali u žutoj ili narandžastoj boji unose optimizam i vitalnost. Za ćilibar, žuti oniks, citrin i kvarc takođe se vezuje dobro samopouzdanje.

Wwing /Getty images

3. Selenit

Selenit i drugi kristali u beloj boji imaju pročišćujuću ulogu, pa se često koriste i tokom meditacije.

Helin Loik-Tomson / Getty images 

4. Žad

Kao što znate, u pitanju je kristal zelene boje, koja je prva asocijacija na prirodu, ali i blagostanje i sreću. On doprinosi da rastemo na spiritualnom i evolutivnom nivou, kao i na polju karijere.

Magical_light / Getty images

5. Akvamarin

U plave kristale ubrajaju se i lapis lazuli i ahat, a mogu nam pomoći da se povežemo sa svojim mislima.

Nickpo / Getty images

6. Ametist

Ovaj kristal u ljubičastoj boji doprinosi jačanju intuicije, koja povlači dozu mistike.

Tomekbudujedomek / Getty images

7. Crni turmalin

Kristali u crnoj boji, kao što je turmalin, imaju funkciju štita od negativnih emocija, poput straha, te pružaju osećaj sigurnosti.

Elena Bessonova / Getty images

Izvor: Elle Italia