Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

3 jednostavna načina da pobedite dosadu

AUTOR: CityMagazine 21 Feb, 2021
3 jednostavna načina da pobedite dosadu

Evo skoro već godinu dana zbog čuvanja od korona virusa uglavnom svoje vreme provodimo kući. Pogledali smo sve serije koje smo želeli, pročitali knjige sa starih spiskova, skuvali nove specijalitete, ali nam više ponestaje ideja za dalje. Sve češće nam je dosadno i ne znamo kako da to promenimo.

Kako se onda izboriti sa ovim stanjem? Psiholozi nude sledeća 3 predloga:

1. Nipošto ne gledajte u svoj telefon

Kada nam je dosadno na poslu ili kući, prvo što uradimo je da se latimo svog telefona da vidimo da li ima nešto novo na društvenim mrežama, u nadi da će nam to pomoći da pobedimo dosadu. To se uglavnom ne dešava, pa nam je tokom skrolovanja Fejsbuka, Instagrama i Tvitera jednako dosadno kao i pre, i ne samo to, nakon ove aktivnosti se osećamo blago iscrpljeno, što nas sprečava da radimo nešto korisno.

2. Oslobodite se pritiska da radite nešto konkretno

Dosada je sasvim normalna. Činjenica da se ponekad osećate ovako ne bi trebalo da vas brine. Vi ne morate da u svakom trenutku budete okupirani nekom korisnom ili zabavnom aktivnošću. Sasvim je u redu da, na primer, zurite kroz prozor, odmorite oči od ekrana leškarenjem na krevetu bez knjige ili telefona, ili se prošetate napolju bez ikakvog cilja.

3. Fokusirajte se na lepe trenutke iz prošlosti

Malo nostalgije nije nikom naškodilo. Potražite svoje stare slike iz detinjstva i prisetite se lepih momenata iz prošlosti. Još više ćete uživati ako pozovete dragu osobu da vam pravi društvo dok to radite i ubrzo ćete zaboraviti na svoju dosadu.

Izvor: Research Digest