Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
4 moguća raspleta letnje romanse

Magija letnjih ljubavi, posebno ukoliko se dese neočekivano, na omiljenoj letnjoj destinaciji, obično je kratkog daha. Lakoća života i adrenalin zaslužni su za to što se osećamo kao na sedmom nebu ili drugoj planeti, i sve deluje nestvarno do trenutka rastanka. Tada na scenu stupa strah usled neizvesnosti koja sledi, a kuda ona može da vodi, saznajte u redovima koji slede.

1. Postepeno zahlađivanje odnosa

U ovom slučaju prvi dani po povratku sa odmora donose puno vremena pred ekranima telefona, dopisivanje i razmenu zajedničkih trenutaka zabeleženih na fotografijama. Međutim, sa prolaskom vremena, uzbuđenje splasne, jer se svako vraća svojim redovnim aktivnostima. Pozivi i poruke se proređuju, i letnja avantura sve više bledi u sećanju. Činjenica je da se ne živi od sećanja…

2. Nagli prekid veze

Za razliku od prethodnog scenarija, u ovom jedna strana odlučno rešava da stavi tačku na romansu kada je najslađe, jer joj je jasno da ne vodi nigde. Ovaj drastični potez je sve osim jednostavnog. Sa druge strane, on je često jedini ispravan.

Unsplash

3. Otvorene mogućnosti

Neki parovi prepuštaju vremenu da odluči dalji tok, i nadaju se da se veza na daljinu može obnoviti naredne godine na istom mestu. Ipak, ovakav razvoj događaja otvara prostor za neusklađenost očekivanja i nadanja.

4. Veza koja obećava

Mada je na začelju liste po verovatnosti, ne treba isključiti ni ovu mogućnost. Različiti su faktori koji upućuju na dalji tok veze, a možemo ih sažeti u sledeće tri reči: udaljenost, kompatibilnost i želja. Ukoliko dođe do prepoznavanja, onda ni različite adrese ne moraju da budu prepreka. Čak i ako se zamišljeno ne realizuje, ostaje lepa uspomena.

Unsplash

Izvor: Grazia Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash