Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto parovi najčešće odlaze na terapiju tokom oktobra?

AUTOR: CityMagazine 16 Oct, 2020
Zašto parovi najčešće odlaze na terapiju tokom oktobra?

Kada stvari krenu naopako, terapija postaje jedno od rešenja za brojne parove, koji žele da ljubavi pruže novu šansu. Na sreću, ova opcija postaje sve prihvatljivija i polako nestaju predrasude koje su vladale na ovim prostorima, ali i šire. Izazovi mogu biti razni, a interesantno je da se upravo tokom oktobra mnogi partneri odlučuju da potraže pomoć. Zašto je to tako, otkrivamo u nastavku.

Jedan od ključnih razloga svakako je povratak sa odmora i ponovno suočavanje sa svakodnevnim obavezama. Prema rečima Lusi Beresford, psihoterapeuta, stručnjaka za seks i partnerske odnose, te autorke knjige Happy Relationships at Home, Work and Play, letnji odmor, ma koliko divan, često dovodi do tačke pucanja. Razlog je jednostavan – tada smo upućeni na partnera i provodimo puno zajedničkih trenutaka. To dovodi do suočavanja sa problemima, koje bismo inače potisnuli i prenosili u naredne mesece. Stoga, postoji potreba da se raščiste sve nedoumice i pronađe snaga za dalje poteze, sa ciljem da se veza oplemeni i održi. Kada prođe malo vremena i nastupi oktobar, interesovanje za bračno savetovanje ili terapiju raste. Naravno, potrebno je krenuti od sebe, i ne prebacivati krivicu na partnera, a onda je svaki izazov rešiv.

Unsplash

Savet svim parovima je da iskreno razmisle o uzročniku konflikta, a promena ambijenta i prisustvo trećeg lica može da olakša ispoljavanje frustracija i razočaranja. Na taj način njihov glas može da se čuje. Nova perspektiva odličan je put za donošenje važne odluke, da li zajedno nastaviti dalje, ili ne.

Izvor: Grazia Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash