Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Brejkdens postaje olimpijski sport

Takmičenja u brejkdensu nisu ništa novo, a nedavno je objavljeno da će ovaj akrobatski ples koji vezujemo za hip-hop kulturu naći svoje mesto i na Olimpijskim igrama. Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta poručili su da će brejkdens debitovati na igrama u Parizu 2024.

Iz iste organizacije je stigla potvrda da će i vožnja skejtborda, sportsko penjanje i surfovanje takođe postati olimpijski sportovi, doduše nešto ranije, na Olimpijadi u Tokiju naredne godine.

U takmičenju u brejkdensu učestvovaće 16 takmičara u muškoj i isto toliko takmičarki u ženskoj kategoriji. Plesači će se takmičiti jedan na jedan. Veruje se da će njihovi dueli privući nove gledaoce Olimpijskim igrama, posebno one mlađeg uzrasta.

Kada je brejkdens debitovao na Olimpijskim igrama mladih 2018, tribine su sva tri dana ovog takmičenja bile popunjene sa oko 30.000 gledalaca. Za nešto više od šest meseci saznaćemo da li će tako biti i u Tokiju. Podsećamo vas da će se Olimpijada u prestonici Japana održati od 23. jula do 8. avgusta.

Izvor: Maxim