Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako zadržati početnički entuzijazam u vežbanju?

AUTOR: CityMagazine 13 Oct, 2021
Kako zadržati početnički entuzijazam u vežbanju?

Ukoliko imate običaj da nakon dobre volje u nekom trenutku odustanete od vežbanja u teretani ili kod kuće, onda ste danas na pravoj adresi. Treniranje donosi prednosti na više nivoa, pri čemu je mršavljenje jedan od sporednih. U ovim okolnostima, rekreacija igra veliku ulogu u dobrom fizičkom i mentalnom zdravlju, ali je važno biti dosledan. Nadamo se da vas zanima na koje načine sebe možete motivisati, jer je upravo to ono što sledi.

1. Pratite napredak

Na putu do top forme stoje mali i veliki koraci koje treba prevazići, te je važno da vam pored samog cilja ne promaknu pomaci na nedeljnom nivou. Jedan od trikova jeste voditi dnevnik sa svim pojedinostima u vezi sa vežbama koje praktikujete i njihovom učestalošću. Sa ovim bi bilo dobro istrajati sve dok se ne razvije navika.

2. Trenirajte u društvu

Bilo kakva fizička aktivnost zanimljivija je ukoliko imate društvo, gde se međusobno pratite i podržavate na putu ličnog rasta i razvoja. Dodatna prednost prijatelja ili partnera u odabranom kutku za vežbanje, jeste ta što se smanjuje mogućnost preskakanja termina. Ukratko, trening poprima novu dimenziju udvoje.

Unsplash

3. Odaberite pravi set vežbi

Pokretna traka nije svim ljubiteljima teretane podjednako inspirativna, jer se ukusi razlikuju. Postoje osobe koje vole fizičke aktivnosti u grupi, a, opet, i one koje bi najradije same podizale tegove. Pronalaženje vežbi u kojima se najviše pronalazite je ključ uspeha.

4. Slušajte muziku tokom treninga

Kada ponestane elana, muzika može biti taj faktor ponovnog buđenja energije. Različite studije govore u prilog ovoj tezi, te možete razmišljati u ovom pravcu. Blagodeti su najosetnije na nivou samopouzdanja i krvnog pritiska. Međutim, tu nije kraj, inspirativne note uz pojačan zvuk stimulišu snagu, izdržljivost i koncentraciju. Ako ste, pritom, raspoloženi za ideju da gubite 20 % više kalorija u istom vremenskom periodu, onda znate šta vam je činiti.

5. Razmišljate o dostupnosti teretane

Bilo da je reč o teretani koja se nalazi u blizini radnog mesta, ili životnog prostora, već ste u velikoj prednosti. Uz to, potrebno je valjano proceniti najbolje vreme za odlazak na trening, tako da ta aktivnost ne narušava dnevnu rutinu. Za kraj, otkrivamo vam jedan potez koji nepogrešivo podiže motivaciju, a to je pripremljena torba pored ulaznih vrata ili u automobilu, dan ranije.

Izvor: Grazia Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Zdravlje

5 razloga zašto slušamo muziku

Muzika je jedno od najvećih zadovoljstava u životu mnogih od nas. Ona pozitivno utiče na naše raspoloženje i motivaciju i…

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Istraživači otkrili idealno vreme za trening u večernjim časovima

Opšte je poznato da kada smo fizički aktivni u toku dana, lakše zaspimo. U fokusu jedne nove naučne studije upravo…