Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

4 predloga kako da začinite vezu tokom zime

AUTOR: CityMagazine 09 Nov, 2019
4 predloga kako da začinite vezu tokom zime

Dolazak hladnijih dana sa sobom donosi nešto lošije raspoloženje, a kada pada kiša mnogima se ne ustaje iz kreveta. Radije biste ostali ušuškani ispod ćebeta, gledali dobar film i pili omiljeni napitak. Ipak, ima li lepšeg osećaja nego kad se nakon napornog dana vratite u topao stan i osmišljavate kako ćete provesti ostatak dana. Naravno, sve je lepše udvoje, te ukoliko vam ponestaje ideja, pažljivo čitajte redove koji slede.

Uvek je vreme za romantične trenutke, bilo da kroz prozor pada kiša, sneg ili greje sunce. Međutim, tokom jesenje i zimske sezone osim pada temperature, neki parovi osete i manjak seksualne energije i elana. Ukoliko se pronalazite u ovom opisu, imamo savete za vas koji će ulepšati trenutke u dvoje. Uživajte… 

1. Upišite se na časove plesa

Ne postoji ništa senzualnije od časova plesa, bio on tango ili neki drugi sa prizvukom juga. Parovi koji se odluče za ovaj hobi, zbližavaju se i postaju celina. Tango zbog svojih pokreta, fizičkog kontakta i lakoće življenja podseća na vođenje ljubavi. Ovaj ples je elegantan i uzvišen, te može podgrejati strasti duboko u nama.  

2. Kuhinju obogatite začinima

Biber, čili, kari samo su neki od ljutih začina koje možete dodati jelima tokom zime. Taj jednostavan trik umnogome utiče na seksualnu dinamiku partnera. Poznato je da su stanovnici zemalja u kojima se začini koriste u svakodnevnoj ishrani puno strastveniji. Zašto onda i vi ne biste probali egzotične ukuse i obojili novembarsko sivilo? Među oprobanim afrodizijacima, šafran i đumbir nalaze se visoko na lestvici. Gram prvog možete potopiti u litru kipuće vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Đumbir možete jesti svež ili primeniti isti postupak, ali ostaviti u vodi svega 5 minuta i popiti. Za koji god začin da se odlučite, nećete pogrešiti. Oni su zdravi, jer podižu krvni pritisak i zagrevaju telo, a to zvuči romantično, zar ne?

3. Isprobajte kućnu masažu

Svima su poznata blagotvorna dejstva masaže, a sama pomisao na zadovoljstvo koje ona pruža tokom jesenjih i zimskih meseci uzbuđuje. Naš predlog je da isprobate kućnu varijantu sa vašim partnerom, i tako dodirom stimulišete erogene zone. Potrudite se da otkrijete šta osoba kraj vas voli. Aromatično ulje upotpunite prigušenim svetlom i laganom muzikom, i romantika je zagarantovana.

4. Slušajte džez i bluz

Muzika u nama budi strast, te se njom takođe možete poslužiti tokom hladnih dana koji nam predstoje. Postoje različiti žanrovi, ali kada su romantični trenuci u pitanju, najbolje dejstvo imaju džez i bluz. Ovaj podatak ne čudi, jer šta je džez nego improvizacija… Plus taj zvuk prepun dubokih emocija. Bluz je takođe lagan, sa promenom tempa i uzbudljivom završnicom. Verujemo da smo vam rasplamsali maštu…

Izvor: Grazia Italia

Fotografije: Unsplash