Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova jednostavna stvar će vam značajno unaprediti seksualni život

AUTOR: CityMagazine 17 Jan, 2021
Ova jednostavna stvar će vam značajno unaprediti seksualni život

Prema navodima objavljenim u studiji u Žurnalu seksualne i bračne terapije postoji jedna stvar koja može da vrlo lako unapredi vaš seksualni život, a to je, verovali ili ne, komunikacija. U ovoj studiji je, naime, otkriveno da su parovi koji komuniciraju u krevetu zadovoljniji svojim seksualnim životom od onih koji to ne rade.

U istraživanju je učestvovalo 398 ljudi uzrasta od 18 do 55 godina. Autori studije su ih pitali koliko često komuniciraju sa svojim partnerom tokom vođenja ljubavi i da li su zadovoljni svojom vezom i kvalitetom seksualnog odnosa. Analizom njihovih odgovora, istraživači su pronašli vezu između dobre komunikacije u krevetu i zadovoljstva tokom vođenja ljubavi.

Autori studije su pojasnili da kada govore o komunikaciji u krevetu, oni ne misle samo na bezobrazno obraćanje tokom seksa, već i iskazivanje svojih želja partneru i napominjanje šta vam više ili manje odgovara kada ste u plamenu strasti. Takva komunikacija može biti i verbalna i neverbalna, jer su ponekad vaši pokreti i uzdasi dovoljni za prenošenje željene poruke.

Izvor: Maxim