Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Šta sve možete da radite kao par osim da gledate filmove i serije

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2021
Šta sve možete da radite kao par osim da gledate filmove i serije

Priznajte da vam je u poslednje vreme najčešće najlakše rešenje za razonodu u paru gledanje filmova i serija na kauču. Nema ništa loše u tome, jer svi tražimo način da iz postojeće situacije iskoristimo najbolje, a ako je to ono što nam prija, ne treba se toga stideti. Međutim ako vam je ova rutina sa partnerom dosadila, možda je vreme da u raspored ubacite i neke druge aktivnosti u kojima možete uživati zabavno. Ukoliko smo vas zainteresovali, nastavite da čitate.

Igrajte muzičku igru

Na smenu pronađite neku zadatu temu koju ćete povezati sa muzikom, na primer kažite partneru da vam pusti pesmu koja ga podseća na vas. Možete i zajedno razmišljati o najboljim pesmama koje se bave određenom temom, poput čuvenih scena u filmu High Fidelity. Važno je da se zabavite i malo promešate plejlistu.

Provozajte bicikle

Ukoliko oboje imate bicikl, eto ideje za novu aktivnost. Zajedno ćete biti napolju i moći da istražite neki deo grada u koji niste išli uopšte, ili skoro. Preporuka je da potražite neko zelenilo i otvorene prostore u kojima nema previše saobraćaja.

Rekreirajte omiljeno restoransko jelo

Bilo da je u pitanju odlazak u restoran ili poručivanje od kuće, sigurno postoji neko jelo u kome oboje uživate i koje rado jedete. Kako bi sve bilo malo zanimljivije, pronađite recept koji otprilike odgovara sastojcima tog jela i probajte da ga zajedno napravite u kućnim uslovima, ili pripremite za odlazak na piknik. Možda usput pronađete i način da poboljšate jelo, a svakako će vam biti slađe ako zajedno radite na pripremi.

Vežbajte

Sve je lakše kada još neko radi to i kada možete zajedno da se motivišete. Postoji bezbroj vežbi koje se mogu raditi u paru i u kućnim uslovima, kao i bezbroj načina da od toga napravite izazov ili igru. Sigurno će vam biti zanimljivije nego da to radite sami, a ukoliko poželite da nastavite zabavu u spavaćoj sobi, tim bolje.

Idite u muzej

Možda ovo prelazno vreme još ne predstavlja idealan trenutak da budemo napolju po ceo dan i samim tim ograničava aktivnosti, ipak postoji jedna u zatvorenom prostoru tokom koje verovatno nećete naići na preveliku gužvu. Izaberite neki od muzeja i posetite ga sa partnerom, jer tako možete saznati nešto novo o različitim temama i uneti malo raznolikosti u dane.

Igrajte društvene igre

Bilo da su u pitanju klasične ili nešto modernije društvene igre, one mogu doneti sate zabave uz aktiviranje moždanih vijuga. Možete isprobati i neke od mnogih igara sa kartama, kao i sa kockicama, poput jamba. To se sve može kombinovati uz hranu i muziku po vašem izboru.

Izvor: Cosmopolitan

Fotografije: Unsplash