Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto je seks najučestaliji u julu?

AUTOR: CityMagazine 08 Jul, 2021
Zašto je seks najučestaliji u julu?

Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti parova usklade i bivaju redovnije. Kao što ste mogli da pročitate u naslovu, reč je o aktuelnom mesecu, a više detalja otkrijte u nastavku.

Ukupno je ispitano 2.000 osoba, što u paru, što slobodnih u tom trenutku, i čak 22 procenta njih je izjavilo da je jul mesec koji im je seksi. Prvi razlog je opuštenost, a drugi pomisao na odmor koji se bliži. Partneri koji su odgovarali na pitanje o učestalosti seksa, otkrili su da u julu prosečno vode ljubav 4 puta nedeljno, odnosno 3,7 puta prosečno u avgustu i 3,2 puta u junu, takođe na nedeljnom nivou.

Ovaj rezultat ne iznenađuje, jer su odlazak na putovanje i odsustvo sa posla idealni za ove aktivnosti. Malo više od četvrtine ispitanika smatra da u ovom periodu mogu više vremena da posvete svom partneru. Oglasio se i predstavnik spomenute firme, koji ističe ulogu sunca, koje sa sobom povlači sreću i optimizam. Pored toga, hormoni se pojačano luče i mnogi poprime zavodljiv način ponašanja.

Za kraj, izdvajamo i to da su januar i novembar najmanje privlačni meseci u godini, kada govorimo na ovu temu. U prvom slučaju prosek je 2,3 puta nedeljno, a u drugom 2,1.

Izvor: Red Online

Naslovna fotografija: Getty images