• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Evo kako da vam pirinač uvek ispadne savršeno

Evo kako da vam pirinač uvek ispadne savršeno

CityMagazine
29.01.2019. 2 min IshranaZdravlje

Na kraju dobiju ili nedovoljno kuvan pirinač koji ne može da se žvaće ili prekuvanu kašu koja se zalepila za šerpu, a ponekad im i zagori. Pošto im pirinač ponekad ispadne relativno jestiv, oni ne odlučuju da pronađu recept za pravu pripremu već nastavljaju po starom. Ako se prepoznajete u ovim rečenicama, verujte nam, niste jedini. Iste zablude o kuvanju pirinča smo i mi imali pre nego što smo se opametili…

Iz tog razloga smo odlučili da sa vama podelimo sledeći jednostavan recept koji će vam omogućiti da svaki put napravite savršeni pirinač, bilo da je on beli pirinač dugog ili kratkog zrna ili se radi o integralnoj sorti.

Pirinač je prilog mnogih ukusnih jela
Pirinač je prilog mnogih ukusnih jela

Prvo što je potrebno da uradite je da isperete pirinač u vodi kako bi odstranili višak skroba zbog koga bi on bio lepljiv i gnjecav nakon pripreme. Nakon toga, ubacite pirinač u šerpu sa vodom  i zagrejte ringlu na relativno visoku temperaturu. Najbitnije što morate da znate je koliko vode je potrebno sipati u sud za svaku sortu pirinča. Obavezno se pridržavajte sledećih pravila:

  • Za 1 šolju belog pirinča dugog zrna treba sipati 2 šolje vode
  • Za 1 šolju belog pirinča kratkog zrna treba sipati 1 1/4 šolje vode
  • Za 1 šolju integralnog pirinča treba sipati 1 3/4 šolje vode

Sačekajte dok posoljena voda ne proključa u otvorenoj šerpi, a kada se to dogodi smanjite temperaturu na najniži nivo, stavite poklopac i pustite da se krčka neko vreme. U slučaju belog pirinča dugog zrna to je 18 minuta, beli pirinač kratkog zrna se krčka 15 minuta, a integralni pirinač je potrebno kuvati malo duže, čak 45 minuta. Ono što ne smete da zaboravite je da ni po koju cenu ne skidate poklopac sa šerpe do završetka čitavog procesa. Ako ste se držali naših saveta do sada, sigurno vam neće iskipeti voda.

Kao što možete da vidite, radi se o veoma lakom receptu koji može svako da napravi. Ništa vas ne sprečava da ga isprobate sledeći put kada budete pravili pirinač.

Oznake:

kuvanjepirinaćreceptisaveti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Home Made Company: ČKLD – malo drugačije čokolade
Prethodni

Home Made Company: ČKLD – malo drugačije čokolade

Kultura nege
Sledeći

Kultura nege

Sledeći
Kultura nege
29.01.2019.

Kultura nege

Prethodni
29.01.2019.

Home Made Company: ČKLD – malo drugačije čokolade

Home Made Company: ČKLD – malo drugačije čokolade

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖