Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Testival – gde testo diše i miriše

Pročitaj

Retro kuhinja: Rožata

Sa svim receptima je, više ili manje, uvek ista priča: ma koliko raspolažemo preciznim uputstvima, redovno ćemo imati neki komentar,…

Milky: Najbolje palačinke u gradu od sada i na Novom Beogradu

Nakon dve vrlo uspešne gradske lokacije, inicijalne na Vračaru i naredne na Dorćolu, Milky je reprezentativnim objektom osvojio Novi Beograd…

Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru

Na mapu „malih mesta, a pažnje vrednih otkrića“ upisujemo Oh dumpling ili u kineskoj verziji „Chuan Chuan Xiang“. Smešten na…

Da li misliš na Španiju kada kažeš vino?

Ukoliko to još nije slučaj i Španija, kao jedan od vodećih svetskih proizvođača, još nije na vašoj listi asocijacija u…

Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija

Paradajz čorba je nešto što mnogi ljudi vole, ali ima i onih koji smatraju da je ona pomalo dosadna. Međutim,…

Počinje Burgeraj – festival burgera

U petak, 10. septembra počinje Burgeraj – festival burgera by Birra Moretti, a svim ljubteljima beogradskog premijum street food-a biće…

Festival Ukusi Vojvodine u Novom Sadu 11-12.9.

U Limanskom parku u Novom Sadu, 11. i 12. septembra 2021. godine, biće održan Festival gastronomije Ukusi Vojvodine. Prepoznatljiv po…

Ovakvu limunadu nikada niste probali!

Polako odbrojavamo poslednje dane leta, ali nemojte biti neraspoloženi, jer smo pripremili recept sa društvene mreže TikTok baš za ovo…

Retro kuhinja: Blinji

Blinji su vrsta palačinki, ali se od običnih palačinki veoma razlikuju. Pre svega se razlikuju po sastavu smese, a naročito…

Svetski poznati kuvar Gordon Remzi predstavlja nam treću sezonu kulinarskog serijala „Skriveni ukusi sveta“

Najbolji kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV…

Fish Fest 2021 od 2. do 5. septembra kod Kule Nebojša

Tradicionalni Fish Fest održava se na keju kod Kule Nebojša (ispred restorana „Vodenica”) od  2. do 5. septembra 2021. godine.…

Kako je nastala čuvena straćatela?

Pred vama je jedna ljubavna priča, koja je nastala na italijanskom tlu, i pripada polju gastronomije. U nju su upleteni…

6 načina da napravite kreativnu salatu koja će vas zasititi

Obrok salate često nisu najukusnije, ali lako mogu biti. Problem je u tome što je većina njih u stvari beživotna,…

Recept za domaći ledeni čaj koji pomaže u mršavljenju

Đumbir je jedan od glavnih začina u kuhinji južne Azije, i daje joj ljutu i egzotičnu aromu. Međutim, pored ukusa,…

City letnja preporuka #69: Letnji kokteli

Kad zamišljamo savršeno provedeno leto ili ništa manje savršen provod, pred očima nam je slika čaše sa slamkom, ledom i…

City letnja preporuka #66: Vegetarijanska hrana u origami kutijicama

U prethodnom periodu smo svi obgrlili dostavu hrane i još više se ušuškali u lakoću ukusnog obroka na samo par…

City letnja preporuka #33: Čarde u Vojvodini

Zanimljive letnje destinacije u Srbiji su vojvođanske čarde. U pitanju su specifični ugostiteljski objekti koji se nalaze duž reka, a…

City letnja preporuka #26: PlazMix – novi član Bambi porodice

Kompanija Bambi je i ovog leta rešila da nas obraduje i obogati svoju Plazma porodicu još jednim novim članom. Upoznajte…