Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Pročitaj

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Dobrotvorna večera za Institut za majku i dete Nedelja, 20. jun od 19 sati KROKODILov Centar za savremenu književnost Karađorđeva…

La Boulangerie: Francuska pekara i poslastičarnica u samom srcu Beograda

Udobno ušuškano u samom centru grada, a izmešteno od gradske vreve, ovo mesto vas vodi direktno u Francusku, kako ambijentom…

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Kako smo uvek, bez obzira na veličinu, na strani novih i smelih iskoraka na ovdašnjoj gastro sceni a pogotovo kada…

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Dolazak sunčanijih dana mami da se prepustimo užitku zvanom sladoled. Da bi taj ugođaj bio potpun važno je odabrati pravi.…

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

Dragi naši, pred vama je ideja za pripremu visokoproteinskog doručka ili večere, čiji glavni sastojci su jaja, losos i grčki…

Gastronomska avantura piknika

Kada kažemo piknik, najčešće pomislimo na šareno ćebe i korpu punu zanimljivih zalogaja na zelenoj travi. Zvuči jednostavno, ali ova…

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Jedna od najuzbudljivijih, najrasprostranjenijih i najomiljenijih kuhinja širom sveta, indijska, nikako da na ovim prostorima dobije tretman i prostor kakav…

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

Ukoliko ste ljubitelji croque-monsieur sendviča i voleli biste da ga napravite u kućnim uslovima, imamo pravu stvar za vas. U…

Retro kuhinja: Olivije salata

Recimo i razjasnimo odmah: Olivije salata isto je što i ruska salata! U mnogim zemljama poznata je jedino kao Olivije…

Pripremite osvežavajuće ledene čajeve

Vremenski uslovi su varljivi, ali kako svi čeznemo za suncem i relaksacijom, u nastavku slede recepti za izvrsne domaće ledene…

Eat & Talk #8 – Češka

Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i osmi put zaredom, s namerom da vas u njegovom najnovijem izdanju…

Retro kuhinja: Marcipan

Kada budete shvatili koliko je jednostavno i novčano povoljno napraviti sopstveni marcipan, više nikada nećete posegnuti za onim kupovnim. Inače,…

Krompir na ovaj način još niste probali

Krompir je jedna od najzahvalnijih namirnica po pitanju broja načina na koji se može pripremiti, tako da svako sigurno ima…

Bukmarker kafeterije: Idealna mesta za predah od gradske gužve

Kada jedno mesto pruža toliko povoda za uživanje kao što su to Bukmarker kafeterije, a pri tom ima zaista posebnu…

Tri slatka recepta koja će vam obogatiti uskršnju trpezu

U susret proslavi Uskrsa, nudimo vam tri recepta za nesvakidašnje slatkiše. Oni će bez sumnje oduševiti i vas i vaše…

Kako ofarbati jaja uz pomoć ostataka hrane?

Došao je trenutak za završne pripreme trpeze pred Uskrs, a ukoliko razmišljate kako da ofarbate jaja na drugačiji i zdraviji…

Najlepši uskršnji ručak – aromatični jagnjeći but sa sočnim krompirom iz rerne

Bliži nam se Uskrs, a znamo da je svečani uskršnji ručak nešto čemu se svi radujemo. Budući da on uglavnom…

Ukusna uskršnja pita sa šunkom kojoj niko neće moći da odoli

Nema ničeg lepšeg od ukusnog uskršnjeg doručka kada sa najdražima uživamo u druženju i bogatoj prolećnoj trpezi. Tradicionalno, na meniju…