Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Građanske šnicle, magično jelo koje nije dobilo ime po tome što se jede u gradu

Pročitaj

Ovo je bila omiljena hrana kraljice Elizabete koju je jela svaki dan, preko devedeset godina

Nije retkost da se, kad god se zanimamo za nečiju dugovečnost, raspitujemo i gledamo u njegov jelovnik. Kraljica Elizabeta je…

Žesto­ka pi­le­ti­na: Ručak koji možete da jedete dva dana

Recept slavnog kuvara Mike Dajmaka je sve što vam je potrebno da začiniet jesenje dane. Potrebno je: Pi­le ili pi­le­ći…

Da li znate razliku između ajvara i pinđura? Caka je u jednom sastojku, postoji slika koja sve objašnjava

Čak i iskusni poznavaoci ajvara često ostanu u nedoumici kada treba da odgovore na pitanje – u čemu je razlika…

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Ako ste propustili gostovanje Steva Karapandže, najvećeg majstora kuhinje sa prostora ex Yu, u jutarnjem programu televizije N1, predlažemo da…

Džem od šljiva iz rerne

Ne, niko nema taj luksuz kao naše bake da može da krčka džem 12 sati na šporetu. Ali zato se…

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

IV Belgrade Wine Week održaće se 20–25. septembra 2022. Publiku očekuju brojni umetničko-vinski događaji, vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za…

Retro kuhinja: Ratluk

Nekada se u svakoj kući morala nalaziti kutija šećera u kockama, ili kutija ratluka. Dan je započinjao jednim ili drugim,…

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji

Danas je sastojak skoro svakog uspešnog koktela džin ili tekila. Stariji se ipak sećaju kad to nije bio slučaj, ali…

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Sezona paradajza još uvek traje, a kako su i đaci krenuli u školu, danas vam donosimo recept za savršenu užinu…

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Jesen je idealno vreme za mirisne i aromatične poslastice iz rerne. Zato vam danas otkrivamo kako da napravite božanstvenu sipkavu…

Da li svaka smokva zaista u sebi ima mrtvu osu? Zvuči sumanuto, a stručnjak otkriva šta je prava istina

Sezona je smokvi. Uživali smo u njenim divnim, slatkim plodovima sve dok na internetu nismo nabasali na strašnu priču koju…

Gastro Show na petom Gastro Sremu

Gastronomsko-turistička manifestacija Gastro Srem, koja će se održati po peti put 2. i 3. septembra od 18h na Trgu doktora…

“Barbaresko” danas glavna tema društvenih mreža: Pravi se od posebne sorte grožđa, a flaša košta 26.900 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je posetio sajam vina gde ga je sin Danilo poslužio eksluzivnim vinom barbaresco. Taj snimak…

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka

Laneno jaje se često koristi u veganskim receptima, kao vezivo i zamena za jaja. Evo kako se pravi. Uloga jaja…

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Svi smo oduvek ponosni na našu kuhinju i uvek smo spremni da se pohvalimo njom i kad nam dođu gosti…

Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk

Krompir je sjajna namirnica koja se uz sve slaže. Imamo recept Mike Dajmaka, koji će vam se svideti. Potrebno je:…

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Pri samoj pomisli na picu, većini ljudi krene voda na usta. Ovaj italijanski specijalitet je pogodan za bilo koje doba…

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

Vreme je danas ono što nam uvek fali. A dobar ručak svima izmami osmeh na lice, zato smo našli kompromis.…