Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Street food Week na Kalemegdanu

Pročitaj

Grčka tortilja je sve što vam treba na ovoj vrućini: Lako i brzo i preukusno

Na velikim vrućinama mnogima i nije do hrane, ali imamo dva recepta kuvara Mike Dajmaka koji će vam otvoriti apetit.…

Dača Ikodinović je uz flašu vina u kafani platio 1.200 dinara nešto što se zove – vinski servis: Evo šta to tačno znači

U ediciji priča “niste naručili, a uredno vam je naplaćeno”, nakon kuvera imamo i vinski servis. Košta znatno više, a…

Mocarela-špagete: Ovako detaljan recept za testeninu nećete naći

Za testeninu je važno pravilo, upravo ono koje se kod nas ne poštuje. Da sos nije prejak i da ga…

Najefikasniji trik da uklonite debelu žilu iz pilećeg belog mesa: Treba vam samo viljuška

Trik za uklanjanje žila i pilećeg belog mesa pogledalo je preko 22 miliona ljudi. Proverite zašto. Ako spadate u grupu…

Imamo recept za džem od grožđa i savršen je

Savršen džem za savršen doručak je sve što vam treba u toku zime. Imamo dva recepta za džemove koje do…

Kada vidite recept za ovo slatko od šljiva, rešićete da ipak ostavite koju teglu zimnice

Kuvanje zimnice nekada je bilo imperativ u ovo doba godine, a danas je malo ko sprema. Ipak, ako uzmete u…

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih…

Oblande ili oblatne? Jednu od ove dve reči prvi put čujete, a evo kako je ispravno

Da li vaše bake kao nezaobilazan slavski kolač prave oblande ili oblatne? Naš narod ima taj zanimljiv talenat da pozajmljenice…

Da li meso pre pečenja treba da odstoji na sobnoj temperaturi?

Svake godine sa sezonom roštiljanja, na internetu se pokrene deljenje saveta za pripremu savršeno pečenog odreska. Nažalost, po pravilu, ovi…

5 ukusnih namirnica koje su svojevremeno smatrane odvratnim

O hrani se sve češće vode debate. Ljudi raspravljaju o bureku sa sirom, ispravnosti dodavanja pavlake za kuvanje pasti karbonare…

Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se

Počinje deveta sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“ koji će u svojoj devetoj sezoni obići „još…

Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti

Mlada boranija je nešto najukusnije što ovih dana možete da iznesete na trpezu, naravno ako znate da je spremite. POTREBNO…

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…