Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Pročitaj

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Grad u Holandiji zabranio reklamiranje mesa, a razlog je zabrinjavajući

Da li možete da zamislite svet bez reklama za hamburgere ili pice? Verovali ili ne, jedan grad u Holandiji je…

Ovo su namirnice koje su najukusnije i najzdravije po nas u septembru

Septembar je taj mesec kad nam se nudi najbolji iz oba sveta, i leta i jeseni. Ogromno šarenilo je u…

Ovo je bila omiljena hrana kraljice Elizabete koju je jela svaki dan, preko devedeset godina

Nije retkost da se, kad god se zanimamo za nečiju dugovečnost, raspitujemo i gledamo u njegov jelovnik. Kraljica Elizabeta je…

Da li znate razliku između ajvara i pinđura? Caka je u jednom sastojku, postoji slika koja sve objašnjava

Čak i iskusni poznavaoci ajvara često ostanu u nedoumici kada treba da odgovore na pitanje – u čemu je razlika…

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

IV Belgrade Wine Week održaće se 20–25. septembra 2022. Publiku očekuju brojni umetničko-vinski događaji, vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za…

Da li svaka smokva zaista u sebi ima mrtvu osu? Zvuči sumanuto, a stručnjak otkriva šta je prava istina

Sezona je smokvi. Uživali smo u njenim divnim, slatkim plodovima sve dok na internetu nismo nabasali na strašnu priču koju…

Gastro Show na petom Gastro Sremu

Gastronomsko-turistička manifestacija Gastro Srem, koja će se održati po peti put 2. i 3. septembra od 18h na Trgu doktora…

“Barbaresko” danas glavna tema društvenih mreža: Pravi se od posebne sorte grožđa, a flaša košta 26.900 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je posetio sajam vina gde ga je sin Danilo poslužio eksluzivnim vinom barbaresco. Taj snimak…

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka

Laneno jaje se često koristi u veganskim receptima, kao vezivo i zamena za jaja. Evo kako se pravi. Uloga jaja…

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Svi smo oduvek ponosni na našu kuhinju i uvek smo spremni da se pohvalimo njom i kad nam dođu gosti…

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Pri samoj pomisli na picu, većini ljudi krene voda na usta. Ovaj italijanski specijalitet je pogodan za bilo koje doba…

Street food Week na Kalemegdanu

Nakon Beogradskog Burger Festivala koji je održan krajem maja na Kalemegdanu, iz Beofesta stiže još jedan regionalni gastro događaj, Street…

Dača Ikodinović je uz flašu vina u kafani platio 1.200 dinara nešto što se zove – vinski servis: Evo šta to tačno znači

U ediciji priča “niste naručili, a uredno vam je naplaćeno”, nakon kuvera imamo i vinski servis. Košta znatno više, a…

Najefikasniji trik da uklonite debelu žilu iz pilećeg belog mesa: Treba vam samo viljuška

Trik za uklanjanje žila i pilećeg belog mesa pogledalo je preko 22 miliona ljudi. Proverite zašto. Ako spadate u grupu…