Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro Show na petom Gastro Sremu

Pročitaj

“Barbaresko” danas glavna tema društvenih mreža: Pravi se od posebne sorte grožđa, a flaša košta 26.900 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je posetio sajam vina gde ga je sin Danilo poslužio eksluzivnim vinom barbaresco. Taj snimak…

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka

Laneno jaje se često koristi u veganskim receptima, kao vezivo i zamena za jaja. Evo kako se pravi. Uloga jaja…

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Svi smo oduvek ponosni na našu kuhinju i uvek smo spremni da se pohvalimo njom i kad nam dođu gosti…

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Pri samoj pomisli na picu, većini ljudi krene voda na usta. Ovaj italijanski specijalitet je pogodan za bilo koje doba…

Street food Week na Kalemegdanu

Nakon Beogradskog Burger Festivala koji je održan krajem maja na Kalemegdanu, iz Beofesta stiže još jedan regionalni gastro događaj, Street…

Dača Ikodinović je uz flašu vina u kafani platio 1.200 dinara nešto što se zove – vinski servis: Evo šta to tačno znači

U ediciji priča “niste naručili, a uredno vam je naplaćeno”, nakon kuvera imamo i vinski servis. Košta znatno više, a…

Najefikasniji trik da uklonite debelu žilu iz pilećeg belog mesa: Treba vam samo viljuška

Trik za uklanjanje žila i pilećeg belog mesa pogledalo je preko 22 miliona ljudi. Proverite zašto. Ako spadate u grupu…

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih…

Oblande ili oblatne? Jednu od ove dve reči prvi put čujete, a evo kako je ispravno

Da li vaše bake kao nezaobilazan slavski kolač prave oblande ili oblatne? Naš narod ima taj zanimljiv talenat da pozajmljenice…

Da li meso pre pečenja treba da odstoji na sobnoj temperaturi?

Svake godine sa sezonom roštiljanja, na internetu se pokrene deljenje saveta za pripremu savršeno pečenog odreska. Nažalost, po pravilu, ovi…

5 ukusnih namirnica koje su svojevremeno smatrane odvratnim

O hrani se sve češće vode debate. Ljudi raspravljaju o bureku sa sirom, ispravnosti dodavanja pavlake za kuvanje pasti karbonare…

Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se

Počinje deveta sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“ koji će u svojoj devetoj sezoni obići „još…

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Društvene mreže, pogotovo one na kojima se forsira video sadržaj, donele su nam to da svako ko zna da isprži…

Da li znate zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb? Razlog je čista manipulacija

Razloga je nekoliko, i svi su veoma proračunati. Kuvar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži Quora zašto…

Ovako se razbijaju jaja na pravi način (VIDEO)

Ako tražite ljusku u jajetu nakon razbijanja, problem može da bude u načinu na koji to činite, poručuju naučnici. Kuvari…