Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Na listi najboljih svetskih kuhinja, Srbija je zauzela toliko loše mesto, da su ljudi ljuti kao leskovačka paprika

Pročitaj

Zašto nikada ne treba da skidate koru sa sira?

Da li i vi imate naviku da skidate koru sa sira? Grešite! Stručnjaci za sir kažu da je kora jestiva…

Ljubica Komlenić, kuvarica koja se brine o Đokovićevoj ishrani: Svi kuvari su pomalo ludi umetnici, ali uvek postoji nauka iza svega

Ljubica Komlenić je jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora. Sa 19 godina, otišla je u Italiju i tamo završila…

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas

Sva hrana dolazi odnekud, i iako možda niste razmišljali o poreklu omleta, ova činjenica može vam pomoći na pab kvizu…

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Đumbir u crevima uravnotežava bakterijsku floru i pomaže u borbi protiv raznih infekcija. Đumbir je vrlo popularan začin u mnogim…

Otvoren prvi muzej viskija u Beogradu

Beograd je postao prestonica viskija, bar na nekoliko meseci! Kako? Tako što je dobio svoj prvi Muzej viskija & bar…

Kako da vaš pesto sos bude zdraviji i ukusniji

Kada pravite testenine, postoje brojne opcije za sos – karbonara, bolonjeze, ali jedna od najpopularnijih varijanti je pesto. Ovaj sos…

Tajni sastojak koji treba da stavite na lubenicu je so, a evo i zašto

Mnogi se kunu da je parče rashlađene lubenice nešto najbolje za osveženje tokom letnjih vrućina, ali retko kome bi palo…

Dve moćne obrok salate za sve one koje mrzi da kuvaju: Doručak, ručak ili večera, vi odlučite

Kada je napolju plus beskonačno malo je onih koji rado staju za šporet. Imamo recept za dve obrok salate koje…

Imamo tri super recepta sa krompirom, a jedan je sladak

Krompir na 1.000 načina je mnogima omiljeno jelo. Mi vam danas donosimo tri recepta, koja verovatno niste probali, a pravi…

Miljenik Zapada: Upoznajte crni susam, magičnu namirnicu, a spremili smo i super recepte

Poslednjih godina zapadni svet je osvojio crni susam. Naravno, Istok je vekovima upoznat s ovom namirnicom i rado je baštini…

Kako da ne plačete kad sečete crni luk

Crni luk je osnova mnogih recepata i zato se svi pitaju kako da ne plaču dok ga seku, a i…

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Dobro meso je ono koje je meko i sočno i niko ne želi da jede žilavu šniclu koju ne može…

Gastro vodič: Istanbul, ulični ukusi istorije

Istanbul je raj za ljubitelje ulične hrane. Ovaj grad od 16 miliona stanovnika, koji je osnovan u 7. veku p.n.e.…

Konkurs za dizajn etikete novog suvenira Beograda

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, otvoreno je hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa…

Napravite lekovitu orahovaču po receptu starom 90 godina

U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lek za želudačne tegobe i štitnu žlezdu. Lekoviti liker od oraha,…

Voštane krpice za održive, zdrave i kuhinje u boji

Savršena kombinacija je kada se pojavi opcija koja gomilu plastičnih kesa i otpada zameni u jednom potezu, ekološka je i…

Kanoli: Istorija najpoznatijeg sicilijanskog kolača

Kanoli. Gotovo je nemoguće odoleti ovom hrskavom kolaču u obliku cevi punjenjim svežom rikotom. Put na Siciliju bez kanola je…

Street Food Festival se vraća u grad!

Spremite se za gastroputovanje Sava promenadom jer uskoro počinje Street Food Festival! Od 27. do 29. maja na jednoj od…