• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Rus koji živi u Srbiji otkrio koji je najbolji prilog za palačinke: U Rusiji ih svi ovako jedu, a nama je nezamislivo
Foto: Shutterstock/Helena Zolotuhina

Rus koji živi u Srbiji otkrio koji je najbolji prilog za palačinke: U Rusiji ih svi ovako jedu, a nama je nezamislivo

Ivana Milošević
14.03.2024. 1 min Gourmet

Da li ste nekad jeli palačinke sa pavlakom, ali u slatkoj verziji? Kažu da kad jednom probate ruske palačinke, nikad se ne vratite na staro.

Popularni influenser Gleb Fils je Rus koji se iz Londona preselio u Srbiju, tačnije na Beljanicu, i tamo živi pravu seosku idilu okružen prirodom i domaćim životinjama. Na društvenim mrežama redovno kači snimke iz svakodnevnog života koji broje na stotine hiljada, pa i milione pregleda, a sada je otkrio omiljeni recept za palačinke, odnosno blini, kako se u Rusiji zovu.

Rusi blini spremaju u nedelji koju zovu Maslenica, tačnije u toku sedme nedelje pre pravoslavnog Vaskrsa, a testo se obavezno priprema sa kvascem. Ipak, postoji i ona brža, jednostavnije varijanta kada se testo pravi bez kvasca, no onda to nisu blini, već blinčiki.

View this post on Instagram

A post shared by Gleb (@glebfeels)

Gleb je u svom videu pokazao kako Rusi najviše vole da jedu blini, a to je sa pavlakom (u Rusiji smetana) i kondenzovanim mlekom (zguškonka). Recept za kondenzovano mleko nađite ovde, a možete ga i kupiti u bolje snabdevenim marketima.

Jednostavno stavite kašiku pavlake i prelijte kondenzovanim mlekom i dobićete najukusnije ruske palačinke.

View this post on Instagram

A post shared by Gleb (@glebfeels)

Gleb je takođe objavio i video u kom pravi palačinke sa iseckanim jabukama i takođe ih filuje pavlakom i kondenzovanim mlekom, a ova verzija takođe izgleda veoma ukusno.

Oznake:

blinigleb filskondenzovano mlekopalačinkeruske palačinke

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Nikada više nećete poželeti da ih konzumirate: Ovako se priprema kajgana u hotelima
Prethodni

Nikada više nećete poželeti da ih konzumirate: Ovako se priprema kajgana u hotelima

Neobičan trik kuvarice da mleveno meso ne bude "gumeno": Treba vam samo jedan sastojak
Sledeći

Neobičan trik kuvarice da mleveno meso ne bude “gumeno”: Treba vam samo jedan sastojak

Sledeći
Neobičan trik kuvarice da mleveno meso ne bude "gumeno": Treba vam samo jedan sastojak
15.03.2024.

Neobičan trik kuvarice da mleveno meso ne bude “gumeno”: Treba vam samo jedan sastojak

Prethodni
13.03.2024.

Nikada više nećete poželeti da ih konzumirate: Ovako se priprema kajgana u hotelima

Nikada više nećete poželeti da ih konzumirate: Ovako se priprema kajgana u hotelima

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Aleksandra Držaić
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖