• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Palačinke
Palačinke, foto: Galina Mikhalishina / Alamy / Alamy / Profimedia

Palačinke, recept naših baka

CityMagazine
21.02.2024. 1 min Recepti

Evo jednostavnog recepta za tanke palačinke:

Sastojci:

1 šolja (oko 125g) brašna
2 jaja
1 šolja mleka
Prstohvat soli
1 kašika šećera (opciono)
1 kašika rastopljenog maslaca ili ulja (za premazivanje tiganja)

Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom

Priprema:

U većoj posudi razbijte jaja i dobro ih umutite.
Dodajte brašno u jaja i postepeno sipajte mleko dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Ako želite slađe palačinke, dodajte šećer u smesu i dobro promešajte.
Dodajte prstohvat soli i ponovo promešajte.
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premazite ga tankim slojem maslaca ili ulja.
Kada je tiganj dovoljno zagrejan, sipajte malu količinu smese (oko 1/4 šolje) u sredinu tiganja.
Brzo rotirajte tiganj da se smesa ravnomerno rasporedi po dnu tiganja i formira tanku palačinku.
Pecite palačinku oko 1-2 minuta ili dok ivice ne postanu lagano smeđe, a površina ne bude suva.
Pažljivo okrenite palačinku pomoću lopatice i pecite još 1 minut sa druge strane.
Prebacite gotovu palačinku na tanjir i nastavite proces sa preostalom smesom dok ne potrošite sve.
Poslužite palačinke tople sa omiljenim nadevom ili prelivom, kao što su džem, Nutella, voće, šećer u prahu ili sirup.

Uživajte u tankim i ukusnim palačinkama!

Oznake:

palačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

paprikaš
Prethodni

Paprikaš, recept za početnike

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb
Sledeći

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb

Sledeći
Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb
24.02.2024.

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb

Prethodni
21.02.2024.

Paprikaš, recept za početnike

paprikaš

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    „Buđenje“ u centru grada: Beogradski bend „Vatrom u Led“ održao spektakularnu promociju
    „Buđenje“ u centru grada: Beogradski bend „Vatrom u Led“ održao spektakularnu promociju
    CityMagazine
    koncert
    Bili smo na koncertu benda koji polovina “zaljubljenog” Beograda obožava
    CityMagazine
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    CityMagazine
    dušan kovačević
    Dušan Kovačević u Evropskom parlamentu: Evropa mora zaštititi civilno društvo i kulturni sektor u Srbiji
    CityMagazine
    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖