• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb
Foto: Shutterstock

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb

CityMagazine
24.02.2024. 1 min Recepti

Baget možete lako pripremiti kod kuće, a potrebna su vam samo četiri sastojka – brašno, kvasac, so i voda.

Baget je duguljasta vrsta francuskog hleba koja je popularna u celom svetu, pa tako i u Srbiji, a evo kako se pravi kod kuće:

Pomešajte sastojke i ostavite da se dižu oko osam do 10 sati. Dignuto testo zatim podeliti na četiri dela, razvući u duguljaste oblike nalik na baget i staviti u rernu na 25 minuta. I to je cela filozofija.

Sastojc:

950 g običnog brašna,

730 ml vode,

2 kašičice soli,

2 g instant kvasca

Priprema: Pomešajte brašno i so. Dodajte instant kvasac i sve zajedno prelijte čistom vodom na sobnoj temperaturi. Mešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete kuglu testa. Pokrijte testo i ostavite da se diže oko 8 do 10 sati. Dignuto testo prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na četiri jednaka dela. U ovom procesu nemojte preterano mesiti testo. Svaki komad testa razvaljajte u obliku bageta.

Oblikovane bagete stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Ostavite baget da se ohladi pre rezanja i serviranja, prenosi punkufer.hr.

Prijatno!

Oznake:

bagethleb

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Palačinke
Prethodni

Palačinke, recept naših baka

Je l' znate recept za poderane gaće? Slatkiš za siromašne koji miriše na Jugoslaviju
Sledeći

Je l’ znate recept za poderane gaće? Slatkiš za siromašne koji miriše na Jugoslaviju

Sledeći
Je l' znate recept za poderane gaće? Slatkiš za siromašne koji miriše na Jugoslaviju
25.02.2024.

Je l’ znate recept za poderane gaće? Slatkiš za siromašne koji miriše na Jugoslaviju

Prethodni
21.02.2024.

Palačinke, recept naših baka

Palačinke

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    srbokap. domaći film
    Na mrežama je ponovo aktuelan domaći film iz 2000, koji niji ni dan ostario, jer pokazuje šta se sve dešava kad policija ima preveliku moć
    CityMagazine
    Mia Kalifa
    Mia Kalifa oduševila fanove stripova briljantnom teorijom o Supermenu i Betmenu
    CityMagazine
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖