Thai Zone: Novi meni tajlandske kuhinje
Za početak, nikako ne propustite sasvim neobične Spicy Corn (pikantne hrskave kukuruzne ćufte), prolećne rolnice su sasvim drugačije od onih na koje ste navikli, a Satai piletina su ražnjići savršeno mekani i savršeno sočni u pratnji maštovitih soseva koje sami prave. U nastavku neka od supa jednostavno je must, teško je odlučiti da li je bolja nežna i kremasta Tom Kha sa kokosovim mlekom ili ljutkasta tradicionalna Tom Yum sa škampima.
Salate su takođe dobile značajno proširenje, za neki sledeći put ostala je Nam Tok sa svežom mint biftek fuzijom, kao i Cashew chicken sa indijskim orahom i Pad Kra Pow sa pikantnim svinjskim fileom i jajetom. Novitet u vidu karija sa ananasom i te kako je opravdao očekivanja savršenom simfonijom ukusa od slatkog do ljutog, dok je Pad Wun Sen doneo fino ukrštanje kristalnih rezanaca sa sočnom mariniranom piletinom. Pijane nudle u voku, škampi i losos u nekoliko verzija samo su deo inspiracije za nove posete, a u slatkom delu noviteti su tajlandski crni pirinač preliven kokosovim mlekom sa kriškama manga i nežna voćna pannacotta.
Više nego korektne cene, lucidne kreacije na tanjiru u svakom pogledu, od vizuelnog do simfonije ukusa na nepcima, a sve to u simpatičnom prostoru uz najavu bašte savršena su pozivnica za savršeno putovanje originalnim thai ukusima…