Kako da očistite nar, a da ne napravite nered po kuhinji?
Kada govorimo o voću koje ne zavređuje dovoljno pažnje, visoko na listi nalazi se nar. Iako je odličnog ukusa u ceđenom obliku, u salatama ili kao dodatak mesu, nešto mu očigledno nedostaje. Možda odgovor leži u poteškoćama koje nam zadaje dok ga čistimo. Ako ste bezuspešno pokušavali to da uradite, a da pritom ne napravite potpuni nered, imamo rešenje za vas. U pitanju je postupak kojim ćete u 4 koraka postići željeni rezultat.
Sve što je potrebno jeste da sledite uputstvo onih koji su uspeli da na lak i jednostavan način dobiju sočne crvene bobice. Bitan je prvi potez, jer vam on omogućava da dođete do jezgra ovog voća. Pažljivo čitajte redove koji slede, nadamo se da će vam se trik dopasti i da ćete ga primenjivati tokom meseci pred nama.
- Zasecite nar na četvrtine koristeći nož za ljuštenje kore.
- Zatim, razdvojite delove rukama.
- Ubacite svaku četvrtinu u činiju sa vodom, a nakon toga prstima odvajajte bobice od kore.
- Na kraju, uzmite cediljku ili probušenu kašiku i ocedite bobice od vode.
Za svega par minuta i bez prljanja kuhinje dobijate sveže i oprano voće. Uživajte…
Izvor: PureWow
Fotografije: Unsplash