Ovo je tačan dnevni jelovnik Kejt Midlton: Večera je najveće iznenađenje, a preukusna je
Od ovsene kaše za doručak, do pečenog pileta za večeru. Ovo je detaljan jelovnik Kejt Midlton, jer sudeći po Gugl pretrazi, 55.000 ljudi to jako zanima.
Iako to mnogi nerado priznaju, Kejt Midlton je jedna veoma zauzeta žena. Ona žonglira između odgajanja troje dece, brojnih humanitarnih organizacija koje revnosno obilazi i preko 80 oficijelnih kraljevskih događaja tokom cele godine. Uprkos haotičnom rasporedu, Kejt Midlton se trudi da ima strogu rutinu i balansiranu, zdravu ishranu.
Nakon tri trudnoće brzo je vratila svoju figuru što je izazvalo veliku znatiželju javnosti. Puno ljudi je zanimalo kakav je njen plan ishrane i čak je bila pretraživana 55.000 puta, a iako kraljevska porodica svoju privatnost drži za sebe, anonimni izvori su otkrili detalje Kejtine ishrane za britanske medije.
Vojvotkinja od Kembridža i njena porodica vole da jedu raznoliku hranu, a ona navodno većinu toga sama priprema kod kuće. Uz to voli da uključi svoju decu u proces kuvanja pa zajedno prave pastu ili picu.
Dnevni jelovnik Kejt Midlton
Kejt voli da započne dan zasitnim doručkom s kojim će dobiti dovoljno energije i često bira ovsenu kašu koja obiluje vlaknima, proteinima i ugljenim hidratima. Ovas je odličan jer snižava holesterol, podstiče probavu i kontroliše šećer u krvi pa vojvotkinja s tim dobija nekoliko zdravstvenih dobrobiti.
Vojvotkinja pazi na izgled svoje kože pa voli da unosi puno antioksidansa i pravi domaće smutije. Najviše voli da pomeša kelj, spanać, vrstu alge koja se naziva spirulina i borovnice. Zbog toga je njena koža blistava i sjajna.
Kroz svoj ručak Kejt se trudi uvek da unese mnogo sirovih sastojaka. Navodno najčešće jede salatu od lubenice, avokada, krastavaca, luka i feta sira.
Iako nije vegetarijanka, vojvotkinja ima običaj da konzumira za ručak jela bez mesa i jedno od najdražih su joj ražnjići od povrća i kari od sočiva. Dok su Kejt i Vilijam bili na turneji po Indiji 2016. godine, kuvar Ragu Deora je otkrio šta im je posluživao.
“Sve je vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole”, ispričao je.
Vojvotkinja obožava i masline što je ispričala 2018. tpkom posjete londonskoj bolnici Great Ormond Street. Taj detalj je otkrila jednom pacijentu.
“I ja sam jela puno, puno maslina kad sam bila mala”, rekla je Kejt. Otkrila je i da njena ćerka, princeza Šarlot obožava masline.
Kada je reč o večeri, Kejt tu daje sebi oduška i jede obilnije obroke. Često ih sama priprema i voli da su tradicionalni.
“Uveče se prepušta svom hobiju kuvanja Vilijamove omiljene večere, pečene piletine”, rekla je kraljevska dopisnica Kejti Nikol za Vanity Fair.
Uz to je otkrila da Kejt povremeno voli da pojede suši.
Inače, vojvotkinja neke namirnice ne sme da jede, a to joj nimalo ne smeta. Bivši dvorski kuvar Daren Mekgrejdi, otkrio je kako je Kejt Midlton zabranjeno da jede krompir, pirinač ili testeninu za večeru.
Razlog je taj što kraljica ne voli ugljene hidrate pa se to nikada ne poslužuje članovima kraljevske porodice. Takođe, zabranjeno im je da jedu bilo kakvu rizičnu hranu kada su u posetama van zemlje. U takve namirnice spadaju, na primer, školjke koje vrlo lako mogu da uzrokuju trovanje.
Izvor: Eatthis.com
Naslovna fotografija: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia