• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasulj
foto: Shutterstock / Marie C Fields

Ovo je “tajni sastojak” zbog kog će vaš pasulj postati specijalitet i svi će vam tražiti recept

CityMagazine
28.11.2025. 2 min Recepti

Kuvani pasulj se nalazi visoko na listi omiljenih jela, ali će vam svaki kuvar reći da termin “prosto kao pasulj” se ne odnosi i na kuvanje ove namirnice i da treba par dobrih caka da se spremi ukusan pasulj.

Jedan od problema sa kojim se susreću ljudi kod pripremanja je taj da pasulj ima potrebu za dužom termičkom obradom. Zbog toga je potpuno legitimno pitanje koje se postavlja, a to je kako da se pasulj brže skuva.

Razume se, jedan od najlakših načina za brzo kuvanje pasulja, ispitan i siguran, je taj da se pasulj potopi prethodne noći u hladnu vodu. Ona se nakon toga izbaci, sipa se nova voda i tada je proces kuvanja u običnoj šerpi dosta kraći.

Međutim, iz mnogo različitih razloga ova kuhinjska alatka u mnogim domaćinstvima nedostaje i kada je tako, možete probati druge trikove za brže kuvanje koje smo naučili od naših baka.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja.

Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Oznake:

pasuljrakijaspremanje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

beograd
Prethodni

Da li je ovo trenutno najkontroverznija hrana u Beogradu: Probali smo je i ovo su naši utisci

Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni
Sledeći

Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni

Sledeći
Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni
29.11.2025.

Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni

Prethodni
27.11.2025.

Da li je ovo trenutno najkontroverznija hrana u Beogradu: Probali smo je i ovo su naši utisci

beograd

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖