• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kiflice sa majonezom: Mekane i prhke
Kiflice, foto: Profimedia

Kiflice sa majonezom: Mekane i prhke

CityMagazine
17.01.2023. 1 min Recepti

Kažu da je pvo recept za najmekanije kaflice. Domaćice upozoravaju da će vam testo kada završite sa mešenjem izgledati premekano, ali da baš takvo treba da bude.
Ovo je recept:
Potrebno je
500 g mekog brašna tip
250 ml mleka
1 kašičica šećera
20 g svežeg kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
100 g majoneza
1 kašičica soli
PREMAZ:
100 g krem margarina
100 g gaude
PREMAZ:
1 jaje
ako želite susam ili kim
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer ikvasac. Ostaviti na toplom mest 10 minuta da kvasac nadođe, pa sipati u posudu za mešanje kvasac, polovinu brašna, majonez i so. U drugu polovinu brašna dodajte prašak za pecivo i polako sipajte u posudu s kvascem, dok sve vreme mesite testo.
Testo pokriti krpom i ostaviti ga na toplom mestu 20 minuta. Nakon toga podeliti ga na 16 loptica, ostaviti ih opet da narastu. Posle 20 minuta svaku lopticu razvucite, premažite je margarinom, stavite štapić gaude, i smotajte kiflicu.
Poređajte ih u pleh, ostavite još jedno 30 minuta a zatim premažite jajetom i pospite susamom i kimom po želji. Pecite ih na 220 stepeni dok ne porumene.

Oznake:

kiflicemajonez

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda
Prethodni

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Kinder oblande: Recept za početnike, a ukus savršen
Sledeći

Kinder oblande: Recept za početnike, a ukus savršen

Sledeći
Kinder oblande: Recept za početnike, a ukus savršen
17.01.2023.

Kinder oblande: Recept za početnike, a ukus savršen

Prethodni
17.01.2023.

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖