Drugo izdanje prestižnog francuskog vodiča kroz restorane
Drugo izdanje prestižnog francuskog Gault & Millau gastro vodiča donosi sveobuhvatan pregled i presek ugostiteljske scene u Srbiji.
U ovoj knjizi, na jednom mestu naći ćete zaista sve relevantne restorane iz cele zemlje, vinarije i destilerje, kao i druge popularne „gastro lokacije“. Vodič je pregledan, vrlo profesionalano urađen i kvalitetno odštampan, a tekstovi su pisani objektivno, bazirani na utiscima i ocenama nezavisnih inspektora koji su ocenjivali kompletan utisak od servisa i osoblja, preko izgleda hrane i samih jela, do karte pića.
Na početku Vodiča izdvojeni su dobitnici priznanja u nekoliko oblasti. Gijom Iskander, šef kuhinje restorana Langouste najbolji je šef, kao „šefovi budućnosti“ prepoznati su Filip Ćirić (restoran Homa) i Dejan Popović (restoran Fish & Zeleniš, Novi Sad), Dragan Cvetković iz Bele reke je „šef tradicije“, a Stefan Živković iz zemunske Kooridinate je najbolji „mladi talenat“.
Dejan Veljin iz hotela Gorski na Kopaoniku najbolji je poslastičar, Stefan Mladenović (restoran Corso) je najbolji somelijer, najbolje ocenjeni restorani sa 4 kape su Salon 1905 i Langouste, dok je u kategoriji POP kao najbolji izdvojen Morava Meat Concept Store.
Izdanja poput ovog itekako su važna za dalji razvoj čitave ugostiteljske branše, a dodeljene ocene i priznanja svakako su veliki podsticaj za nove kulinarske korake i iskorake. Novina je takođe da je Vodič dostupan u prodaji u knjižarama, kao i na www.makart.rs.
Sve u svemu, ovo je jedinstvena i sjajna knjiga kako da utvrdite gradivo, tako i da otkrijete neka sasvim nova mesta.