Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Električni orgazam // 15. dec // MTS dvorana

19.07.2023. @ 08:00 - 17:00

RSD2500 – RSD4000
Električni orgazam // 15. dec // MTS dvorana
Foto: Promo

Antologijski rok bend Električni orgazam proslaviće 40 godina od objavljivanja svog trećeg albuma „Les chansones populaires” velikim prednovogodišnjim koncertom u Mts dvorani, 15. decembra od 20 sati.

„Les chansones populaires” je album sa obradama pesama poznatih svetskih bendova uz koje je bend odrastao i koje su njima bile bitne. Ploča je objavljena davne 1983. godine za Jugoton i na njoj se nalazi 8 velikih pesama Rolingstounsa, Bitlsa, Bouvija, Dorsa, Velvet andergraunda, Ti-Reksa i drugih, a u prepoznatljivom stilu Električnog orgazma.

Pored odabranih pesama sa pomenutog albuma, Električni orgazam će na koncertu, naravno, odsvirati i sve hitove uz koje su odrastale generacije poklonika rok muzike na ovim prostorima, kao što su „Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Bejbe ti nisi tu”, „Da si tako jaka”, „Nebo”, „Svečane bele košulje”, „Seks, droga, nasilje i strah”, „Ne postojim” i mnoge druge.

Zanimljivo je da su reizdanja ploča Električnog orgazma s početka 80-ih godina „Lišće prekriva Lisabon” i „Warszava ’81”, koja su objavljena respektivno krajem prošle i početkom ove godine, izazvala veliko interesovanje kod publike, a ploče su nedeljama bile među najprodavanijim u regionu, ispred imena kao što su Parni valjak, Josipa Lisac, Crvena jabuka, Riblja čorba, Haustor i drugi.

Na krilima tog uspeha i euforije, legendarna beogradska petorka nastupiće 15. decembra u Mts dvorani i podsetiti publiku na svoj treći album „Les chansones popularies”, čije će reizdanje na ploči biti objavljeno na jesen.

Informacije

Datum:
19.07.2023.
Vreme:
08:00 - 17:00
Cena
RSD2500 – RSD4000
Event Category:
Event Tags:
,

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.