• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Krofne: Recept za početnike
Krofne, foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Krofne: Recept za početnike

CityMagazine
19.09.2023. 1 min Recepti

Krofne su tako jedna moćna stvar. Možete da menjate punjena i da imate i slatku i slanu varijantu. Ali za početak, kako da ih napravite.

Potrebno je:

700 grama brašna

  • dva jaja
  • 50 grama svežeg kvasca
  • 50 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • jedna kašičica soli
  • jedna kašika šećera
  • narendana korica narandže ili limuna
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Brašno ubacite u dublji sud pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Dobro izmešajte i umesite mekše testo. Ako vam je previše retko, dodajte još malo brašna ako je tvrdo, dodajte malo mleka.

Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi.

Prekrijte testo krpom i ostavite oko sat da nadođe.

Kada je testo nadošlo, izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podelite ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom pa čašom vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje još dvadesetak minuta na brašnjavoj površini, da se ne bi zalepile.

U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže na srednjoj temperaturi. Dovoljno je po par minuta sa obe strane.

Kada su gotove ostavite ih na salveti da se ocede.

Oznake:

krofnerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Slavski kolač: Tradicionalni recept
Prethodni

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Gulaš, tradicionalni recept
Sledeći

Gulaš, tradicionalni recept

Sledeći
Gulaš, tradicionalni recept
19.09.2023.

Gulaš, tradicionalni recept

Prethodni
19.09.2023.

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖