Urmašice, najbrži recept
Urmašice su savršen slatkiš, a tako se lako spremaju.
Sastojci:
Za testo:
250g margarina
2 jaja
1 čaša jogurta (oko 200ml)
1 prašak za pecivo
Oko 600-700g brašna
Za sirup:
2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer
Priprema:
U većoj činiji, umutite margarin, jaja i jogurta.
Dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u krug debljine oko 3mm.
Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite urmašice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
Dok se urmašice peku, pripremite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite da se šećerac ohladi.
Kada su urmašice gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju šećerac pre nego što ih poslužite.
No Comment! Be the first one.