• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pet grešaka zbog kojih nam pržene lignje ispadnu loše kad ih pripremamo kod kuće
Pržene lignje, fotografija: koss13 on Shutterstock

Pet grešaka zbog kojih nam pržene lignje ispadnu loše kad ih pripremamo kod kuće

CityMagazine
11.11.2023. 2 min Recepti

Vreme je za pripremu vikend ručka, a ukoliko ste ljubitelj ribe i morskih plodova, verujemo da će vam biti korisni gastro saveti koji smo izdvojili za danas. Možda ste se suočavali sa situacijom da vam pržene lignje ne ispadnu dobro, pored uloženog vremena i truda. Na sreću, ne mora da bude tako…

1. Ne očistimo dobro lignje

Čišćenje lignji zahteva određeni trud, ali nam zato dobro odrađen posao obezbeđuje slasne rezultate, piše punkufer.dnevnik.hr. Ako ste kupili lignje na pijaci, potrebno je da odvojite glavu s utrobom od tela lignje. Potom izvucite onaj “plastični” deo kosti iz tela i ogulite opnu. Na kraju presecite glavu da biste odvojili krakove.

2. Ne omekšavamo lignje u mleku

Neki se kunu da će lignje ispasti mekanije ako ih nekoliko sati pre pečenja potopite u mleku. Taj trik navodno stvarno čini čuda ako koristite već očišćene i zamrznute lignje.

3. Neodgovarajuće pripremamo

Da bi pržena lignja bila hrskava, potrebno ju je dobro pripremiti, odnosno ravnomerno prekriti brašnom i začinima. Odstranite višak tečnosti papirnim ubrusom s površine lignje pre nego što je naseckate na kolutiće. U kesicu sa zatvaračem ili staklenu kutiju stavite brašno i začine, pa potom ubacite kolutiće lignje. Dobro protresite dok začinska mešavina ne prekrije svaki deo lignje.

4. Ne otresemo višak brašna

Previše brašna na lignji u vrućem ulju počeće da gori, zbog čega će nam čitav obrok ispasti loše. Da biste sprečili taj scenario, pobrašnjene lignje stavite u cediljku, te istresite višak brašna.

5. Ne pržimo lignje u dubokom ulju

Hrskave lignje najlakše se dobijaju ako ih pečete u fritezi, odnosno u vrućem i dubokom ulju. Ponekad nam je žao da potrošimo toliko ulja na pečenje lignji, ali s malo masnoća nećete dobiti dobar rezultat. Takođe, ne stavljajte previše lignji odjednom u vruće ulje. Umesto toga pržite pomalo, tako će lignje biti hrskavije.

BONUS VIDEO:

Oznake:

greškekulinarski savetilignjeručak

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Doboš torta
Prethodni

Doboš torta, recept slavnog poslastičara koji je izmislio

lava kolač
Sledeći

Lava kolač, recept kuvara koji ga je izmislio

Sledeći
lava kolač
11.11.2023.

Lava kolač, recept kuvara koji ga je izmislio

Prethodni
11.11.2023.

Doboš torta, recept slavnog poslastičara koji je izmislio

Doboš torta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖