• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
njoke
Njoke, foto: Natasha Breen / The Picture Pantry / Profimedia

Njoke, osnovni recept

CityMagazine
14.12.2023. 1 min Recepti

Za njoke, savršene slasne zalogaje koji samo kliznu niz grlo, potrebna su vam samo tri sastojka, po pravom italijanskom receptu.

Krompir: Koristite skrobne bele krompire.
Brašno: Univerzalno brašno upija vlagu i pomaže u stvaranju glutena.
Jaje: Jaje dodaje vlagu i deluje kao veza, što znači da pomaže da se knedle drže zajedno.

Njoke možete da spremite i dva dana unapred. Nakon pto ih skuvate, procedite ih i prenesite knedle u posudu s ledom. Ponovo procedite, prelijte maslinovim uljem i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.

Ako želite da ih duže čuvate , možete da ih zamrznete do šest nedelja. Odmrzavajte ih u frižideru.


RECEPT ZA NJOKE

Sastojci

1 šolja pire krompira
1 šolja ključale vode
1 jaje, umućeno
1 kašičica soli
⅛ kašičice crnog bibera
1 ½ šolje univerzalnog brašna

Uputstvo

Stavite pire krompir u srednju posudu. Dodajte ključalu vodu; mešajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi.

Dodajte umućeno jaje, so i biber. Dodajte dovoljno brašna da napravite prilično čvrsto testo. Stavite testo na dobro brašnjavu dasku. Lagano mesite.

Podelite testo na pola. Oblikujte svaku polovinu u dugu, tanku rolnu, debljinu kao štapić za hleb. Nožem umočenim u brašno, secite na komade veličine zalogaja.

Stavite nekoliko njoka u ključalu vodu. Kada njoki isplivaju na površinu, izvadite ih šupljom kašikom. Ponavljajte dok svi ne budu skuvani.

Hranljive vrednosti (po porciji)

462 Kalorije
4g Masti
91g Ugljeni hidrati
15g Proteini

Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 5 minuta
Ukupno vreme: 15 minuta
Porcije: 2
Prinos: 2 porcije

Ovo je osnovni recept za njoke, sos pravite po svojoj želji, kao i za paste.

Oznake:

njoke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

somun
Prethodni

Recept za somun

tortilje
Sledeći

Tortilje, recept koji svi traže

Sledeći
tortilje
15.12.2023.

Tortilje, recept koji svi traže

Prethodni
14.12.2023.

Recept za somun

somun

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖