Pica koja ne goji: Lažno testo je i dalje hit, a mi imamo savršen recept
Jedete često picu, a želite da izbacite prekomernu količinu ugljenih hidrata, imamo odlično rešenje za vas.
Iako nikada neće imati ukus prave pice od kiselog testa, sigurni smo da će vas zadovoljiti pica sa karfiolom – već godinama je hit i još uvek je u trendu među svima koji s razlogom pokušavaju da jedu zdravije.
Podloga za picu od karfiola
Operite, očistite i iseckajte karfiol što sitnije, možete ga staviti i u mašinu za blendanje. Na ulju kratko propržite seckani karfiol, oko 10 mi. Začinite po želji. Koristite so, biber i beli luk u prahu. Karfiol ostaviti da se ohladi, pa dodati jaja i rendani sir. Prebacite smesu na papir za pečenje, oblikujte picu oko 30 cm.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta, dok testo ne promeni boju. Tek tada na pečeno testo možete stavljati prelive za picu, pazeći da ga ne prenatrpate. Vratite u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko ohladite i poslužite.