Banana hleb: Sladak recept
Banana hleb se tako lako pravi, a zdrav je. Ovo je recept za slatku verziju.
Potrebno je:
- 3 zrele banane, trebalo bi da im je kora malo braon
- 1/3 šolje otopljenog putera ili kokosovog ulja
- 1 šolja smeđeg šećera, ili 4 kašike meda
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 1 1/2 šolja brašna (može biti belo ili integralno)
- Opciono: orašasti plodovi, čokoladni čips ili suvo voće po želji
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh za hleb.
U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke. Dodajte otopljeni puter ili kokosovo ulje i promešajte.
Dodajte smeđi šećer, jaje i ekstrakt vanile u činiju sa bananama. Dobro promešajte.
U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa bananama, mešajući sve dok se ne sjedini.
Ako koristite, dodajte orašaste plodove, čokoladne mrvice ili suvo voće po želji i promešajte.
Sipajte smesu u pripremljen pleh za hleb.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 50-60 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi nekoliko minuta pre nego što izvadite hleb iz pleha. Nakon toga ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.
Uživajte u vašem domaćem banana hlebu!
No Comment! Be the first one.