Najbolja marinada od samo 4 sastojka: Za sočno meso s roštilja koje se topi u ustima
Pomešajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati pre termičke obrade.
Sočan odrezak zavisi od komada mesa koji planirate da ispečete, od termičke obrade, ali i vrste začina i drugih sastojaka u kojoj će se odrezak marinirati.
Veličanstvena marinada s daškom Azije može se postići sa svega četiri sastojka: soja sosom, belim lukom, đumbirom i belim vinom. Koristite soja sos s niskim procentom soli, u suprotnom marinada će biti preslana.
Pomešajte sastojke, uronite željeni komad mesa i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati pre termičke obrade.
Sastojci za marinadu (za otprilike 1 kg mesa):
– 500 ml soja sosa s niskim procentom soli
– 500 ml belog vina
– 3-4 čena belog luka
– 1-2 kašike narendanog svežeg đumbira
Priprema marinade za odrezak
U plitkoj posudi pomešajte soja sos, vino, narendani đumbir i komadiće očišćenog belog luka. Dodajte meso i sve dobro promešajte. Pustite da se meso marinira barem šest sati u frižideru. Ispecite odreske na roštilju na uobičajen način zavisno od vrste mesa koje ste izabrali. Poslužite toplo s prilogom po želji.
Prijatno!