Tiramisu sa borovnicama: Najlakši recept za preukusni desert u čaši
Tiramisu je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata, koji tipično podrazumeva piškote natopljene kafom i krem na bazi šlaga i maskarpone sira.
U letnje vreme izbacite sirova jaja iz recepta, a ukuse slasnog tiramisua osvežite sočnim voćem poput borovnica, piše punkufer.dnevnik.hr.
Za pripremu tiramisua s borovnicama ne treba vam mnogo znanja ni iskustva u kuhinji.
Dodatno olakšajte postupak i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši.
Sastojci za tiramisu s borovnicama:
- 250 g svežih borovnica
- 150 g slatke pavlake
- 150 g maskarponea
- 30 g šećera u prahu
- 4-6 piškota
- crna kafa za umakanje piškota
- zaslađeni kakao u prahu
Priprema tiramisua s borovnicama:
- Odlomite piškote na manje komade i kratko ih natopite u hladnoj kafi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert.
- Preko natopljenih piškota dodajte nešto svežih i opranih borovnica.
- Mikserom umutite pavlaku u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smesu ručno umešajte i maskarpone. Deo smese prebacite preko borovnica u čaši.
- Ponavljajte postupak i slažite natopljeni keks, voće i krem dok ne potrošite sve sastojke.
- Na kraju pospite desert zaslađenim kakaom u prahu.
- Ohladite pre posluživanja.
Dodatni savet:
Možete koristiti i smrznute borovnie. Samo se setite da ih izvadite iz zamrzivača nekoliko sati ranije ili veče pre pripreme deserta.
Isprobajte krem na bazi maskarponea tokom pripreme. Ako niste zadovoljni slatkoćom, dodajte još šećera u prahu po želji.