• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
testenina
Testenina, foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Zašto nikada ne biste smeli da potpuno ocedite testeninu

CityMagazine
05.04.2025. 1 min Gourmet

Testenina je jedno od najomiljenijih jela u svetu i lako se kombinuje sa raznim sosovima, u salatama ili kao prilog uz meso. Međutim, mnogi prave osnovnu grešku prilikom njenog pripremanja, koja može uticati na krajnji ukus jela.

Naime, često ostavljamo testeninu da se potpuno ocedi dok mirno pripremamo sos. Iako se čini kao logičan korak, stručnjaci savetuju da to nikako ne radimo. Kuvar Lorenco Boni iz Barile upozorava da ocediti testeninu do kraja može dovesti do toga da postane lepljiva, suva i verovatno prekuvana. Naime, prilikom ocenjivanja testenine, deo skrobne vode koja ostaje na njoj igra ključnu ulogu u teksturi i završnom ukusu jela. Ako se ta voda ispari, testenina gubi svoju sočnost i povezanost sa sosom, prenosi Aktivni.si.

Boni takođe savetuju da testeninu kuvate malo kraće nego što je obično, kako bi se proces kuvanja nastavio u sosu. Nakon što je stavite u pripremljeni sos, ostavite je još dva do tri minuta da se sve dobro sjedini. Ovaj trik ne samo da poboljšava teksturu testenine, već omogućava da ona bolje upije sve ukuse iz sosa.

Zato, sledeći put kada pripremate omiljeni obrok, ne zaboravite ovaj mali trik – testenina treba da bude u kontaktu sa sosom što duže, kako bi jelo bilo ukusnije i savršenije!

Oznake:

testenina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pita
Prethodni

Najbolji recept dana: Pita sa krompirom

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo
Sledeći

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo

Sledeći
Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo
07.04.2025.

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo

Prethodni
31.03.2025.

Najbolji recept dana: Pita sa krompirom

Pita

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖