• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Japanski sendvič sa voćem je svetski hit: Kada ga probate, nema nazad, a mi imamo recept
Foto: Shutterstock/Ika Rahma H

Japanski sendvič sa voćem je svetski hit: Kada ga probate, nema nazad, a mi imamo recept

CityMagazine
25.08.2025. 2 min Recepti

Ako ste mislili da su sendviči samo za doručak ili užinu, japanski sendvič sa jagodama spreman je da promeni vaše mišljenje. Ova slatka poslastica, poznata kao ichigo sando, prava je mala umetnička forma u svetu hrane – jednostavna, ali vizuelno savršena.

Osnova sendviča je mekani, pahuljasti hleb bez kore, koji nežno obavija krem od svežeg sira ili šlaga, dok svežina sočnih jagoda daje prirodnu slatkoću i osvežavajuću notu. Savršeno uravnoteženi, ovi sendviči kombinuju teksture i ukuse – mekani hleb, kremastu fil i hrskave, sočne jagode – u svakom zalogaju.

View this post on Instagram

A post shared by Ernalia R. (@ernaliarosita)

U Japanu su ichigo sando često deo konbini ponude, ali i domaćih bakerskih radnji, gde se pripremaju sa posebnom pažnjom, ponekad čak u stilu minijaturnih umetničkih dela. Njihova popularnost brzo je prešla granice Japana, a danas ih ljubitelji slatkiša mogu pronaći u specijalizovanim kafićima širom sveta.

Idealni su za laganu užinu, kao osvežavajući doručak ili za Instagram-friendly trenutke – jer izgleda gotovo previše dobro da bi se pojelo. Ako volite kombinaciju sočnih jagoda i kremastih filova, japanski sendvič sa jagodama je poslastica koju jednostavno morate probati.

View this post on Instagram

A post shared by Chef In Camicia (@chefincamicia)

Recept

Sastojci (za 2 sendviča):

  • 4 kriške mekanog belog hleba bez kore (najbolje tip “shokupan”)
  • 100 g svežeg sira ili mascarponea
  • 2-3 kašike šlaga (po želji)
  • 6-8 svežih jagoda
  • 1 kašičica šećera (opciono, za jagode ili krem)

Priprema:

  1. Priprema jagoda: Operite jagode, uklonite peteljke i presečite ih na pola ili kolutove. Po želji pospite ih malom količinom šećera i ostavite nekoliko minuta da puste malo soka.
  2. Priprema krema: U činiji pomešajte sveži sir i šlag dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Ako želite slađi krem, dodajte malo šećera ili meda.
  3. Filovanje sendviča: Na krišku hleba nanesite ravnomeran sloj krema. Na krem rasporedite jagode tako da lepo pokriju površinu. Pokrijte drugom kriškom hleba i lagano pritisnite.
  4. Sečenje: Sendvič isecite na pola ili na četvrtine, dijagonalno, da se vidi lepa slojevita struktura sa jagodama i kremom. Prijatno!

Oznake:

jagodesendvičšlagvoće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce
Prethodni

Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce

Kad čujete od čega se zapravo prave pileći nuggetsi, nećete ih više gledati istim očima
Sledeći

Kad čujete od čega se zapravo prave pileći nuggetsi, nećete ih više gledati istim očima

Sledeći
Kad čujete od čega se zapravo prave pileći nuggetsi, nećete ih više gledati istim očima
26.08.2025.

Kad čujete od čega se zapravo prave pileći nuggetsi, nećete ih više gledati istim očima

Prethodni
24.08.2025.

Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce

Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖