Japanski sendvič sa voćem je svetski hit: Kada ga probate, nema nazad, a mi imamo recept
Ako ste mislili da su sendviči samo za doručak ili užinu, japanski sendvič sa jagodama spreman je da promeni vaše mišljenje. Ova slatka poslastica, poznata kao ichigo sando, prava je mala umetnička forma u svetu hrane – jednostavna, ali vizuelno savršena.
Osnova sendviča je mekani, pahuljasti hleb bez kore, koji nežno obavija krem od svežeg sira ili šlaga, dok svežina sočnih jagoda daje prirodnu slatkoću i osvežavajuću notu. Savršeno uravnoteženi, ovi sendviči kombinuju teksture i ukuse – mekani hleb, kremastu fil i hrskave, sočne jagode – u svakom zalogaju.
U Japanu su ichigo sando često deo konbini ponude, ali i domaćih bakerskih radnji, gde se pripremaju sa posebnom pažnjom, ponekad čak u stilu minijaturnih umetničkih dela. Njihova popularnost brzo je prešla granice Japana, a danas ih ljubitelji slatkiša mogu pronaći u specijalizovanim kafićima širom sveta.
Idealni su za laganu užinu, kao osvežavajući doručak ili za Instagram-friendly trenutke – jer izgleda gotovo previše dobro da bi se pojelo. Ako volite kombinaciju sočnih jagoda i kremastih filova, japanski sendvič sa jagodama je poslastica koju jednostavno morate probati.
Recept
Sastojci (za 2 sendviča):
- 4 kriške mekanog belog hleba bez kore (najbolje tip “shokupan”)
- 100 g svežeg sira ili mascarponea
- 2-3 kašike šlaga (po želji)
- 6-8 svežih jagoda
- 1 kašičica šećera (opciono, za jagode ili krem)
Priprema:
- Priprema jagoda: Operite jagode, uklonite peteljke i presečite ih na pola ili kolutove. Po želji pospite ih malom količinom šećera i ostavite nekoliko minuta da puste malo soka.
- Priprema krema: U činiji pomešajte sveži sir i šlag dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Ako želite slađi krem, dodajte malo šećera ili meda.
- Filovanje sendviča: Na krišku hleba nanesite ravnomeran sloj krema. Na krem rasporedite jagode tako da lepo pokriju površinu. Pokrijte drugom kriškom hleba i lagano pritisnite.
- Sečenje: Sendvič isecite na pola ili na četvrtine, dijagonalno, da se vidi lepa slojevita struktura sa jagodama i kremom. Prijatno!

Trenutno nema komentara! Budite prvi