Da li biste smeli ovo da naručite? Pronašli smo pljeskavicu u Beogradu koja plaši svojom veličinom
Na Novom Beogradu, u roštilju Južna pruga, otkrili smo pljeskavicu koja nije za one slabijeg apetita — Ratkapnu.
To je pravi hamburger od 500 grama mesa, ozbiljan zalogaj koji više liči na izazov nego na obrok.
Ogromna je, masivna i pošteno pečena, a ukus je… pa, sasvim solidan — klasični roštilj bez filozofije.
Ako vas zanima kako izgleda kad se čovek suoči s pola kile mesa u lepinji, pogledajte video i procenite sami da li biste smeli da je naručite.
@city_magazine Na Novom Beogradu smo naleteli ne samo na delikates, već i na izazov — a ime mu je Ratkapna. Ovaj @paqito__ sa Ali Ekspresa u lokalu Južna pruga suočio se sa pljeskavicom od 500 grama mesa. Da li vredi posetiti ovo mesto i pojesti pola kile mesa sa,znajte u našem novom videu! #južnapruga #pljeskavica #food ♬ original sound – CITY MAGAZINE

Danas ni u ludilu. Kao student sam znao na Slaviji da pojedem po tri “velike” od po 200 grama sa senfom, lukom i urnebesom u roku od sat vremena i da celu noć ločem sa ekipom u etc etc… U povratku kući moralo je opet nešto da se jede.. Mislim da sam bio jedan od retkih studenata koji je više trošio na hranu nego na cugu i slične gluposti. Istina takav sam i dan danas, ne pušim, prestao sam i sa alkoholom, samo volim još da pojedem. Istina nisam čuo za ovo ali nešto mi govori da ću namenski na Novi Beograd već kolko sutra… Nego kakvu sam ja pljeskavicu skoro jeo kod naše braće tu odmah preko Drine… Da imam vremena svaki dan bih išao tamo.
Probaj onda djevrek kod njih, tako se zove.
Standardno kombinujemo u MB po 350 gr jacnjeceg i praseceg.pecenja
Neko sa salatom a mi bez hleba i salate- dijetalno.
Posle ko da nismo jeli. Belancevine za misicnu madu, za one preko 65.
U messri Zlatni Bik u Mirijevu već decenijama postoji HIT pljeskavica sa suvim mesom i kačkavaljem koja teži 500 grama. Ništa novo.
Ovo je 500gr čistog mesa, bez dodataka a naročito ne kačkavalj.
Pih, svako veče posle posla rasknjižim po jednu od 400 grama.
Još uvek mogu da pojedem i do kilo pečenja…
Kolo i po pecenja