• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Baka (85) iz Italije otkrila zašto ubacuje sodu bikarbonu u paradajz sos i svima nam otvorila oči
Foto: Shutterstock/foodstck

Baka (85) iz Italije otkrila zašto ubacuje sodu bikarbonu u paradajz sos i svima nam otvorila oči

CityMagazine
14.06.2024. 1 min Gourmet

Svaki ljubitelj paste želi da zna trikove kojima se služe Italijani. Nekad i najjednostavniji recept kao što je onaj za paradajz sos krije određene cake prilikom pripreme, a jedna baka iz Italije nam je otkrila svoje.

Kulinarski bloger Đuzepe Federići podelio je sa svojim pratiocima savete koje je dobio od svoje bake 85-godišnje Italijanke. Ona mu je otkrila da za postizanje savršenog ukusa prilikom pripreme paradajz sosa mora da koristi dva sastojka: šećer i sodu bikarbonu.

@sepps_eats BICARBONATE SODA IN PASTA SAUCE?! #pasta #nonna #bicarbonateofsoda ♬ original sound – Giuseppe Federici

Soda bikarbona ublažava kiselkast ukus paradajza i sprečava gorušicu, ali ne treba preterivati. Za dve konzerve paradajz sosa dovoljna je četvrtina kašičice.

Šećer se dodaje kada je priprema sosa skoro pri kraju. Jedna supena kašika dovoljna je za istu količinu sosa kao i do sada, odnosno dve limenke, piše N1 Zagreb.

Oznake:

paradajz sospasta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

gastrofest
Prethodni

GastroFest, festival visoke gastronomije, 15. i 16. juna na Dorćol Platzu

Zaboravite na kucanje u lubenicu: Ovo su tri proverena načina da izaberete najbolju voćku
Sledeći

Zaboravite na kucanje u lubenicu: Ovo su tri proverena načina da izaberete najbolju voćku

Sledeći
Zaboravite na kucanje u lubenicu: Ovo su tri proverena načina da izaberete najbolju voćku
15.06.2024.

Zaboravite na kucanje u lubenicu: Ovo su tri proverena načina da izaberete najbolju voćku

Prethodni
12.06.2024.

GastroFest, festival visoke gastronomije, 15. i 16. juna na Dorćol Platzu

gastrofest

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖