• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Drugo izdanje prestižnog francuskog vodiča kroz restorane
Foto: Shutterstock/Soleskz

Drugo izdanje prestižnog francuskog vodiča kroz restorane

Peđa Kresojević
07.06.2023. 2 min Gourmet

Drugo izdanje prestižnog francuskog Gault & Millau gastro vodiča donosi sveobuhvatan pregled i presek ugostiteljske scene u Srbiji.

U ovoj knjizi, na jednom mestu naći ćete zaista sve relevantne restorane iz cele zemlje, vinarije i destilerje, kao i druge popularne „gastro lokacije“. Vodič je pregledan, vrlo profesionalano urađen i kvalitetno odštampan, a tekstovi su pisani objektivno, bazirani na utiscima i ocenama nezavisnih inspektora koji su ocenjivali kompletan utisak od servisa i osoblja, preko izgleda hrane i samih jela, do karte pića.

Na početku Vodiča izdvojeni su dobitnici priznanja u nekoliko oblasti. Gijom Iskander, šef kuhinje restorana Langouste najbolji je šef, kao „šefovi budućnosti“ prepoznati su Filip Ćirić (restoran Homa) i Dejan Popović (restoran Fish & Zeleniš, Novi Sad), Dragan Cvetković iz Bele reke je „šef tradicije“, a Stefan Živković iz zemunske Kooridinate je najbolji „mladi talenat“.

Drugo izdanje prestižnog francuskog vodiča kroz restorane
Foto: Gault & Millau

Dejan Veljin iz hotela Gorski na Kopaoniku najbolji je poslastičar, Stefan Mladenović (restoran Corso) je najbolji somelijer, najbolje ocenjeni restorani sa 4 kape su Salon 1905 i Langouste, dok je u kategoriji POP kao najbolji izdvojen Morava Meat Concept Store.

Izdanja poput ovog itekako su važna za dalji razvoj čitave ugostiteljske branše, a dodeljene ocene i priznanja svakako su veliki podsticaj za nove kulinarske korake i iskorake. Novina je takođe da je Vodič dostupan u prodaji u knjižarama, kao i na www.makart.rs.

Sve u svemu, ovo je jedinstvena i sjajna knjiga kako da utvrdite gradivo, tako i da otkrijete neka sasvim nova mesta.

Oznake:

gault & millaurestoranivodič

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Ćuretina sa prazilukom
Prethodni

Ćuretina sa prazilukom

Italijanska kuhinja: MiG
Sledeći

Italijanska kuhinja: MiG

Sledeći
Italijanska kuhinja: MiG
07.06.2023.

Italijanska kuhinja: MiG

Prethodni
07.06.2023.

Ćuretina sa prazilukom

Ćuretina sa prazilukom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖