Svi vole da je jedu, a malo ko zna kako se pravilno seče Karađorđeva šnicla: Ovako nema šanse da se isflekate
Karađorđeva šnicla jedan je od najpoznatijih gurmanluka srpske kuhinje, ali čini se kako u jednoj stvari u vezi ovog jela većina nas greši.
Titov kuvar Milovan Mića Stojanović osmislio je originalni recept za sada već čuvenu Karađorđevu šniclu, ali čini se da je usput zaboravio da nam ostavi i uputstvo kako se ona pravilno konzumira.
Tu su uskočile društvene mreže i tutorijal koji objašnjava kako se pravilno seče ovaj hrskavi gurmanluk ispunjen slasnim kajmakom postao je viralan. Ne znamo da li bi ga Mića i Tito odobrili, a vi procenite sami da li ima logike.
@restoranmavijan Pogledajte kako naš Nole seče Karađorđevu, tako da fantastičan ukus ostaje zagarantovan. ☺️ 💫 Restoran Mavijan 💫 📍 Poručnika Spasića i Mašere 21 #restoranibeograda #restorannacionalnekuhinje #restoranibeograd #restorani #tradicionalnakuhinja #viral #viralvideo #hrana #food #smesno #smesniklipovi #smeh ♬ original sound – Restoran Mavijan
Naime, reč je o tome da način na koji smo dosad sekli Karađorđevu šniclu, poprečno kao rolat, nije ispravan. Nekoliko restorana objavilo je klipove na kojima njihovi konobari demonstriraju kako se pravilno seče Karađorđeva.
Navodno, ispravan način jeste da se šnicla “raspori” uzdužno po sredini kako istopljeni kajmak ne bi iscurio iz mesa u tanjir, a u koji bi, ko voli, trebali iscediti limun, koji se dobija po strani.
Na ovaj način izbeći ćete da vam kajmak iscuri na odeću, a autori videa tvrde i da je ukus na ovaj način bolji.