• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
cezar
Cezar salata,foto: Mint Photography / Alamy / Profimedia

Cezar salata, recept za lagan obrok

CityMagazine
08.02.2024. 1 min Recepti

Evo recepta za klasičnu Cezar salatu:

Sastojci:

1 glavica zelene salate
1 šolja kockica od hleba ili kupljenih krutona
1/2 šolje parmezana, rendanog
2 čena belog luka, izgnječena
2 fileta inćuna, usitnjena (opciono), ako ne volite ribu napravite je sa piletinom u tom slučaju ide filet belog mesa sečen na kocke
1 kašičica senfa
1 kašičica Worcestershire sosa
1/4 šolje limunovog soka
1/3 šolje maslinovog ulja
So i biber po ukusu

Uputstvo:

Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

Naseckajte zelenu salatu na manje komade i stavite je u veću posudu za salatu.

Ugrejte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte hleb isečen na kockice i pržite ih dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje, povremeno mešajući. Sklonite ih sa vatre i ostavite da se ohlade.

U maloj činiji, pomešajte izgnječeni beli luk, senf, Worcestershire sos, limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.

Prelijte preliv preko iseckane zelene salate i dobro promešajte kako bi se salata lepo prelila prelivom.

Dodajte rendani parmezan i prepržene hlebne kockice preko salate. Dodajte usitnjene filete inćuna (opciono).

Bešamel, recept za sos koji svako jelo pretvara u magiju



Servirajte Cezar salatu odmah kao glavno jelo ili kao prilog uz glavno jelo.

Napomena: Klasična Cezar salata se obično poslužuje kao glavno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu. Možete dodati i komadiće pečenog pilećeg mesa ili kozica za dodatnu proteinsku ishranu.

Oznake:

cezar salata

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Bešamel
Prethodni

Bešamel, recept za sos koji svako jelo pretvara u magiju

pica
Sledeći

Danas je Međunarodni dan pice: Ko je bila Margarita, po kojoj je najpopularnija pica dobila ime

Sledeći
pica
09.02.2024.

Danas je Međunarodni dan pice: Ko je bila Margarita, po kojoj je najpopularnija pica dobila ime

Prethodni
08.02.2024.

Bešamel, recept za sos koji svako jelo pretvara u magiju

Bešamel

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖