• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Čupavci, recept za savršen kolač
Čupavci, foto: Dragomir Radovanovic / Panthermedia / Profimedia

Čupavci, recept za savršen kolač

CityMagazine
20.12.2024. 1 min Recepti

Čupavci su starinski kolač koji savršeno podseća na zimu.

Evo recepta za čupavce, popularni kolač sa biskvitom, čokoladom i kokosom:
Sastojci:
Za biskvit:

3 jaja 200 g šećera 1 šolja mleka (oko 200 ml) 1 šolja ulja (oko 200 ml) 200 g brašna 1 prašak za pecivo 2 kašičice kakaa u prahu

Za preliv:

200 g čokolade (po mogućstvu za kuvanje) 100 g margarina 2 kašike šećera u prahu

Bajadera, recept sa keksom

Za valjanje:

150 g kokosa

Uputstvo:

Priprema biskvita: U velikoj posudi umutiti jaja i šećer dok smesa ne postane penasta. Dodati mleko i ulje, pa dobro promešati. U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Polako dodavati suve sastojke u mokre, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Smesu izliti u prethodno podmazan i pobrašnjen pleh (ili obložen papirom za pečenje). Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok biskvit ne postane čvrst i zlatno-smeđi. Proverite čačkalicom da li je pečen (ako izađe čista, biskvit je gotov). Ostaviti da se ohladi.Priprema prelivnog sloja: U manjoj šerpi otopiti čokoladu, margarin i šećer na tihoj vatri, mešajući dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu. Ostaviti da se ohladi i malo zgusne.Sastavljanje čupavaca: Ohlađeni biskvit iseći na male kocke (po vašoj želji). Svaku kocku prvo umočiti u ohlađeni čokoladni preliv, pa je zatim uvaljati u kokos. Ostaviti čupavce na tanjiru ili u posudi dok se čokolada ne stvrdne.Posluživanje: Čupavce možete poslužiti odmah, ali su još ukusniji kada odstoje nekoliko sati, jer se svi ukusi bolje upiju.

Oznake:

čupavci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Medenjaci, recept sa medom
Prethodni

Medenjaci, recept sa medom

karabobanov lungić
Sledeći

Da li znate šta je Karabobanov lungić? Jeli ste ovaj naš specijalitet 1000 puta, a Hrvati ga baš ovako zovu

Sledeći
karabobanov lungić
24.12.2024.

Da li znate šta je Karabobanov lungić? Jeli ste ovaj naš specijalitet 1000 puta, a Hrvati ga baš ovako zovu

Prethodni
19.12.2024.

Medenjaci, recept sa medom

Medenjaci, recept sa medom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖