Da li ste čuli za tajlandski omlet? Popularno street food jelo koje turisti obožavaju, caka je u jednom sastojku
Tajlandski omlet kai jeow mnogima je poznat kao street food jelo. Turisti ga rado kupuju i jedu na ulici, a zapravo se radi o „običnom“ omletu kojem se dodaje tek nekoliko sastojaka koji ga čine potpuno drugačijim od onih na koje smo navikli. Osim toga, najbitnija razlika zapravo je u načinu pečenja – Tajlanđani ovaj omlet peku u dubokom ulju na jakoj vatri, što mu daje prepoznatljivu hrskavu teksturu s penastim i mekanim delovima unutra.
Lako možete tajlandski omlet da napravite i kod kuće, a jedan od ključnih sastojaka koji im i daje specifičan ukus je riblji sos. Dodaje se još i mladi luk, a može se koristiti i kuvani pirinač ili sriracha sos, prenosi Index.

Potrebni sastojci:
– mladi luk
– jaje
– riblji sos
Priprema:
Zagrejte ulje, pa razbijte jaje u činiju i pomešajte ga sa sitno seckanim mladim lukom i ribljim sosom. Sipajte u tiganj i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, pa okrenite i pržite drugu stranu. Ugasite vatru i poslužite – možete skuvati pirinač, pa ga servirati na podlozi od pirinča sa srirača sosom ili kečapom.
Nema komentara! Budite prvi.